Karatay’da sağlık ve eğitime öncelik! Başkan Kılca: Bu yatırımlarla ilçemize değer katıyoruz

Karatay Belediyesi, eğitimden sağlığa; kültürden sosyal alandaki projeleriyle ilçeye değer katmaya devam ediyor.

Karatay’da sağlık ve eğitime öncelik! Başkan Kılca: Bu yatırımlarla ilçemize değer katıyoruz

Özellikle eğitim alanındaki hizmetleriyle Karatay’da eğitim ve akademik kalitesinin yükselmesine katkı sunan Karatay Belediyesi, sağlık yatırımıyla ilçenin bu alandaki ihtiyacının karşılanmasına önemli destekler veriyor. En kıymetli yatırımlarının eğitim ve sağlığa yönelik projelerinin olduğunun altını çizen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Karatay bizim her şeyimiz. Vatandaşlarımız, hizmetin en güzeline en iyisine layıktır. Bunun için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Karatay’daki bütün okulların eğitim kalitesi ile başarısının yükseltilmesi, öğrencilerin çok daha rahat ve sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi için bugüne kadar her türlü desteği veren Karatay Belediyesi, bu kapsamda ilçenin dört bir yanında birçok yatırımı hayata geçirdi.

Eğitime verdiği önemle hareket eden Karatay Belediyesi, ilçe genelinde bu alanda hayata geçirdiği yatırımlarıyla da eğitimin en öncelikleri arasında olduğunu ortaya koydu.

4.jpg

KARATAY BELEDİYESİ’NDEN İLÇEYE YENİ EĞİTİM YUVALARI

Karatay Belediye Başkan Hasan Kılca, Yerel Seçimlerin ardından göreve gelir gelmez Hamzaoğlu Mahallesi'ne 24 derslikli ortaokulu, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne 24 derslikli ilkokul ve yine Köprübaşı Mahallesi'ne de 8 derslikli bir anaokulunun temelini attı. Böylece Hamzaoğlu, Fevzi Çakmak ve Köprübaşı Mahallelerimize inşa edilen 3 eğitim tesisiyle ilçeye toplamda 56 yeni derslik kazandırıldı.

Amaçlarının Konya’nın ve Karatay’ın eğitim hayatına, derslik ihtiyacına katkı sağlamak olarak özetleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, öğrencilerin çok daha kaliteli mekânlarda eğitim görmelerine katkı sundukları için mutlu olduklarının altını çizdi.

EĞİTİME YAPTIĞIMIZ HER YATIRIM BU ÜLKENİN GELECEĞİNE YAPTIĞIMIZ YATIRIMDIR

Söz konusu yatırımlarla aynı zamanda Karatay’ın akademik eğitim kalitesine de destek olduklarını aktaran Başkan Hasan Kılca, eğitime yaptıkları her yatırımın Konya’nın geleceğine yapılmış yatırım olduğunu aktardı.

Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak bir yandan ilçemize yeni okullar kazandırırken bir yandan da okullarımızın çevre düzenlemeleri yapıyoruz, eksiklikleri gideriyoruz ve ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. Hamzaoğlu, Fevzi Çakmak ve Köprübaşı Mahallelerimize kazandırdığımız okullarımızın yanı sıra yine öğrencilerin çok daha kaliteli ve sağlıklı mekânlarda eğitim görmeleri için Hamzaoğlu ve Doğuş Mahallelerimize de iki anaokulu kazandırdık. Hedefimiz ilçemizdeki eğitimin kalitesinin daha da yükselmesi. Eğitime verilen her destek, gelecek nesillerimize bırakılacak en güzel mirastır. Çünkü öğrenciye, eğitime ve öğretime yapılan her yatırımın bu şehrin, insanının ve ülkenin geleceğine yapılmış bir yatırım olduğunun farkındayız. Bu anlayışıyla da Karatay Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

3-002.jpg

KARATAY'DA 8 BİNİ AŞKIN MİNİ MİNİ BİR'LERİN ÇANTA VE KIRTASİYE MALZEMELERİ BU YIL DA BELEDİYEDEN

Yenilikçi, milli ve manevi değerleri içeren projeleriyle pek çok kesimden takdir toplayan Karatay Belediyesi, geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde başlattığı çanta-kırtasiye malzeme desteğini bu yıl da verdi. Böylece öğrenciler, hediyelerini okulların başladığı ilk gün masalarında bulmuş oldu.

6.jpg

KARATAY BELEDİYESİ BU YIL DA ÖĞRENCİLER VE AİLELERİN HEYECANINA ORTAK OLDU

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Karatay’daki bütün ilkokullarda eğitim hayatına ‘merhaba’ diyen 8 bini aşkın öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi desteği verdiklerini hatırlatarak bunun farklı bir heyecan olduğunu aktardı.

Başkan Hasan Kılca, “İlçemizdeki bütün ilkokullarda eğitim hayatına başlayan birinci sınıf öğrencilerimizin tamamının, yani 8 bini aşkın öğrencimizin çanta ve kırtasiye ihtiyacını bu yıl da Karatay Belediyesi olarak bizler karşıladık. Böylece geçtiğimiz eğitim ve öğretim döneminde başlattığımız projemizi bu yıl da sürdürmüş olduk. Çocuklarımız kadar bizler için de mutluluk ve heyecan verici bir durumdu. Öğrencilerimizin eğitimlerine ve geleceğe hazırlanmalarına bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Öğrencilerin geleceğe hazırlanması adına ne gerekiyorsa Karatay Belediyesi olarak yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onların her bir başarısı bu ülkenin başarısı ve ilerlemesi olacaktır” dedi.

SAĞLIK YATIRIMLARI DA ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Karatay Belediyesi’nin eğitime yönelik söz konusu çalışmalarında olduğu gibi sağlık yatırımlarında örnek işlere imza atıyor.

Bu kapsamda Karatay Belediyesi tarafından, hayırsever Ali Gümüş’ün de destekleriyle 4 milyon TL’ye mal olacak Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi ile Hayıroğlu Mahallesine kazandıracak yaklaşık 1 milyon TL maliyetli Aile Sağlığı Merkezi ve sosyal tesisinin yapımlarını da aralıksız sürdürüyor.

2.jpeg

HEMŞEHRİLERİMİZE HİZMETİN EN GÜZELİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli projelerinin olduğunu belirterek Karatay’a hizmetin en güzelini yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Başkan Hasan Kılca, “Karatay Belediyemiz ve hayırsever Ali Gümüş’ün katkılarıyla yaptırılacak Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezimizin inşaatı hızla ilerliyor. Allah kimseye sağlık sorunu yaşatmasın ama hemşehrilerimiz sağlıkla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında yakın bir zamanda hemen yanı başlarında çok güzel bir tesis bulacaklar. Merkezimizde; doktor ve hemşire odalarının yanı sıra Gebe İzleme Odaları, Aşı-Bebek İzleme Odaları, Acil Müdahale Odaları Bebek Emzirme Odaları, toplantı odası ve laboratuvar ile mescit bulunacak. Çevre düzenlemesiyle birlikte 4 milyon TL’yi bulacak Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezi’ni kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezimiz tamamlanmasıyla birlikte bölgenin önemli bir sağlık hizmeti ihtiyacı karşılanmış olacak. Bizler ilçemize hemşehrilerimize hizmetin en güzelini yapmaya devam edeceğiz. Ben, şimdiden merkezimizin Konyamıza ve Karatay’ımıza hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

5.jpg

HEMŞEHRİLERİMİZİN MUTLULUĞU İÇİN HER TÜRLÜ İMKÂNI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Hayıroğlu Mahallesi’ne kazandırılan ve yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan merkezin de sağlık, sosyal alanlarda bölgeye önemli hizmetler sunacağını belirterek, “Hayıroğlu Mahallemize kazandırılan Aile Sağlığı Merkezi, Emekli Konağı ve Muhtar Evi projemizin inşaatı tamamlandı. Ekiplerimiz şu anda çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Merkezi kısa bir süre içinde hemşehrilerimizin kullanımına açmayı hedefliyoruz. Aile Sağlığı Merkezimizin içerisinde poliklinik, gebe izleme, aşı ve bebek emzirme odaları gibi pek çok birim yer alacak. Hayıroğlu Mahallemizin Muhtar Evi ve Emekli Konağı’na da ihtiyacı vardı. Bu projemize hem Muhtar Evi hem de Emekli Konağı’nı ilave ederek mahallenin bu ihtiyaçlarını da böylece gidermiş oluyoruz. Projemizin ilçemize ve mahallemize hayırlar getirmesini, güzel hizmetlere vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

3-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.