Konya genelinde su kayıpları kontrol altına alınıyor

Yüzeye çıkmayan fiziki su kayıplarına müdahale ederek suyun boşa gitmesinin önüne geçen KOSKİ Genel Müdürlüğü, 2023 yılına kadar Konya merkez ve 28 ilçe merkezindeki şebekelerde izole bölge oluşturarak su kayıplarının kontrol altına alınmasını hedefliyor.

Konya genelinde su kayıpları kontrol altına alınıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, temiz içme suyunu korumak, arıtmak ve işletme maliyetlerini düşürmek adına su kayıpları ile mücadelede önemli bir yol kat etti. 

Alanında uzman teknik bir ekiple çalışmalarını sürdüren KOSKİ, 2023 yılına kadar Konya merkez ve 28 ilçe merkezindeki şebekelerde izole bölge oluşturularak su kayıplarının kontrol altına almayı hedefliyor.

k1.jpg

SU İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Su şebekelerindeki kayıp kaçakları önlemek amacıyla kullandığı son teknolojik ürünlerle verimi ciddi oranda artırdıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, “Yoğun emek ve para harcanarak kuyulardan, barajlardan iletim hatları ile arıtma tesisine ve depo-pompa sistemleriyle şebekeye verilen suyun kaynağından son kullanıcıya kadar güvenli bir şekilde ulaşması sağlanmaktadır. Bu çalışmalar periyodik olarak yapılmakta ve yüzeye çıkmayan fiziki su kayıplarına müdahale edilerek suyun boşa gitmesinin önüne geçilmektedir. KOSKİ’nin bu kapsamdaki çalışmalarıyla hedefimiz 2023 yılına kadar Konya merkez ve 28 ilçe merkezinde kayıp kaçakları en aza indirerek su israfını ciddi manada önlemektir” dedi.

k2.jpg

SU KAYIPLARI KONTROL ALTINDA

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde 5 adet tam donanımlı su kayıp tespit aracı bulunduğunu ifade eden Demir, bu araçların içerisinde akustik dinleme mikrofonu, yeraltı görüntüleme radarı, kablo tespit cihazı, boru tespit cihazı, metal dedektör, su şebekelerinin basınçlarını ve debilerini ölçmek için debimetre ve basınç ölçerler bulunduğunu söyledi. 2023 yılına kadar Konya merkez ve 28 ilçe merkezinde; bütün şebekelerde izole bölge oluşturularak su kayıplarının kontrol altına alınmasının hedeflendiğini kaydeden Demir, “Böylelikle Konya’da bulunan kayıp kaçaklar en aza indirilecek. Yapılan DMA (İzole Bölge) alanları ile mahalle mahalle içme suyu şebekesinin debisi, basıncı ve kalitesi anlık olarak ölçülebilecek. Böylece her mahallenin fiziki kaçakları kendi sınırları içerisinde analiz edilebilecek” diye konuştu.

k3.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.