Konya polisi biri teğmen 2 şüpheliyi gözaltına aldı: FETÖ’nün yeni taktiği ortaya çıktı

Konya polisi, Gaziantep’teki soruşturma kapsamında, halen görevde olan bir teğmeni gözaltına aldı. Teğmenin, 2019 yılında Hava Harp Okulu’na giriş yaptığı, 2020 yılında mezun olup Konya’ya atandığı ortaya çıktı. İşte Haber Dairesi’nin ulaştığı detaylar.

Konya polisi biri teğmen 2 şüpheliyi gözaltına aldı: FETÖ’nün yeni taktiği ortaya çıktı

Türkiye genelinde 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Haber Dairesi, Gaziantep merkezli yürütülen ve Konya’ya uzanan bir soruşturmanın dikkat çeken detaylarına ulaştı. O ayrıntıların başında, FETÖ’nün akıllara ziyan yeni taktiği geldi.  

BİRİ TEĞMEN 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep merkezli operasyon kapsamında Konya’nın da aralarında bulunduğu bazı illerdeki şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu Teğmen S.D. ile özel sektör çalışanı A.U. isimli 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

2020 YILINDA MEZUN OLMUŞ

Şüphelilerden S.D’nin, dış alım kadrosundan 2019 yılı Nisan ayında Hava Harp Okulu’na girdiği, 2020 yılında mezun olduğu, TSK emrinde önce Ankara sonra da Konya’ya atandığı ve Hava Savunma Okulu’nda görev yaptığı ortaya çıktı.

Teğmen S.D. ve özel sektör çalışanı A.U’nun, üniversite yıllarında Gaziantep’te terör örgütü FETÖ’nün öğrenci evlerinde kaldıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

GAZİANTEP’E GÖNDERİLDİLER

İki şüpheli, gerekli işlemleri yapıldıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü Gaziantep’e gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.