Konya’da ‘Aile Hekimlerimizle Hastane Buluşma Toplantıları’
Konya İl Sağlık Müdürlüğü, 31 ilçesinde görev yapan aile hekimleri ile eş zamanlı olarak ‘Aile Hekimlerimizle Hastane Buluşma Toplantıları’ düzenlendi. Prof. Dr. Mehmet Koç, yeni aile hekimliği uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Konya İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde, 31 ilçesinde görev yapan aile hekimleri ile eş zamanlı olarak ‘Aile Hekimlerimizle Hastane Buluşma Toplantıları’ düzenlendi.
Devlet hastanelerinde düzenlenen toplantılarda, hastane başhekimleri, ilçe sağlık müdürleri, ilçelerde görev yapan aile hekimleri ile uzman doktorlar bir araya geldiler.
İlçe Sağlık müdürleri ile hastane başhekimlerinin yaptıkları sunumlar ile başlayan toplantılarda, aile hekimliği yönetmeliğinde yapılan son değişiklikler ile basamaklar arası entegrasyon çalışması hakkında düzenlemelerinin etkin şekilde uygulamaya geçirilebilmesi adına bilinmesi gereken önemli yenilikler katılımcılara anlatıldı.
“AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMALARINDA GÜÇLÜ BAŞLANGIÇ”
Meram ve Selçuklu ilçesinde görev yapan aile hekimleri ile yapılan toplantılara katılarak yeni aile hekimliği uygulamaları hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, aile hekimliği sürecinde yeni bir döneme girildiğini vurguladı. Hastaneler ve aile sağlığı merkezleri arasında kurulacak güçlü bir iletişimle birlikte yeni döneme kolaylıkla uyum sağlanabileceğini belirten Prof. Dr. Koç, bu noktada hizmetin verileceği dijital entegrasyonun da kullanıma hazır durumda olduğunu ifade etti.
Birinci basamak sağlık hizmetlerinin halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde temel bir rol oynadığını ifade eden Prof. Dr. Koç, bu tür toplantılarla aile hekimleri ile hastaneler arasındaki iş birliğini artırarak daha etkin sağlık hizmeti sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.
“HASTANELER VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ ARASINDA GÜÇLÜ İLETİŞİM HEDEFİ”
Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faik Serdar Aydın ve Meram İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Nur Özdemir de yaptıkları sunumlarda Selçuklu ve Meram genelinde faaliyet gösteren 1. basamak sağlık kuruluşları hakkında bilgi verdiler. İlçe sağlık müdürleri yeni sistemle birlikte gereksinim duyulan hastaların 2. ve 3. basamak sağlık kuruluşlarına nasıl yönlendirilmesi gerektiği ile ilgili detayları anlattılar.
Hastane başhekimleri de yaptıkları sunumlar ile hastane bünyesinde sunulan poliklinik, acil servis, ameliyathane, yoğun bakımlar, görüntüleme ve tetkik hizmetler ile özellikli sağlık hizmetleri hakkında aile hekimlerine bilgi verdiler. Başhekimler, aile sağlığı merkezlerinden hastanelere yönlendirilecek hastalar için kurulan Aile Hekimliği Danışma Masası ile hastaların en kısa sürede sağlık hizmetine erişebilmesinin amaçlandığını ifade ettiler.
Yapılan konuşma ve sunumların ardından soru- cevap bölümüne geçilerek aile hekimleri ve uzman hekimlerinin sürece dair soruları cevaplanarak, hastaneler ile aile sağlığı merkezleri arasındaki entegrasyon çalışmalarının etkin şekilde uygulanabilmesi adına yapılması gerekenler ele alındı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.