Konya’da cumartesi günü hangi pazar yerleri açık? Tam kapanmada açılacak pazarlar belli oldu

Konya’da tam kapanmada Cumartesi günleri açık olacak pazar yeri ve semt pazarları belli oldu. Meram, Karatay ve Selçuklu’da bu cumartesi hangi pazar yerleri açık? Muhacir Pazarı açık mı? İşte tam liste.

Konya’da cumartesi günü hangi pazar yerleri açık? Tam kapanmada açılacak pazarlar belli oldu

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz gün 81 İl Valiliğine “Pazar Yerleri” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze, meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze, meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verilecek.

PAZAR YERLERİNDE ALINACAK ÖNLEMLER

Bakanlık, pazar yerlerinde alınacak tedbirler için valiliklere yeni bir yazı daha gönderdi. Pazar yerlerinde ilave tedbirler alınacak. Buna göre; pazar yeri alanına kontrollü giriş çıkış yapılacak, giriş çıkış dışındaki alanlar demir bariyerle kapatılacak. Pazar yerine giriş ve çıkışlar aynı yerden yapılmayacak. Tezgah araları en az 3 metre olacak. Pazar yerine esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaş alınacak. Vatandaşlar koridorda 2 metre mesafe ile duracak. Pazarlarda akşamüstü yoğunluğu engellenecek. Bu amaçla merkezi yayın sistemleri, camiler ve kolluk araçlarından vatandaşa uyarı mesajları yayınlanacak.

KONYA’DA CUMARTESİ AÇIK OLACAK PAZAR YERLERİ VE SEMT PAZARLARI

Haber Dairesi, Konya’da Cumartesi günü açılacak pazar yeri ve semt pazarlarına dair bilgileri derledi. İşte bu hafta açık olacak pazar yerleri: (Muhacir Pazarı açık mı?)

MERAM:

Muhacir Sebze ve Meyve Pazarı, Harmancık Semt Pazarı, Kalfalar Semt Pazarı, Melikşah Semt Pazarı, Kovanağzı Semt Pazarı, Kaşınhanı Semt Pazarı, Arif Bilge Semt Pazarı, Hacı İsa Efendi Semt Pazarı, Aşkan Semt Pazarı, Loras Semt Pazarı, Yaylapınar Semt Pazarı, Gödene Semt Pazarı. 

KARATAY:

Karaslan Üzmücü Semt Pazarı, Araplar Semt Pazarı, Küçükkumköprü Semt Pazarı, Karşehir Semt Pazarı, Kalendarhane Semt Pazarı, Çatalhöyük Semt Pazarı, Keçeciler Semt Pazarı, Karkent Semt Pazarı, Çimenlik Semt Pazarı, Uluırmak Semt Pazarı, Sedirler Semt Pazarı, Selim Sultan Semt Pazarı, Erler Semt Pazarı, İstiklal Semt Pazarı, Başak Semt Pazarı, Hayıroğlu Semt Pazarı, Ovakavağı Semt Pazarı, Yarma Semt Pazarı, İsmil Semt Pazarı.

SELÇUKLU:

Binkonut Sebze (Pazartesi) Kapalı Semt Pazarı, Hocacihan Semt Pazarı, Fatih Sultan Mehmet (Uğurlu) Semt Pazarı, Sakarya Semt Pazarı, Yazır Semt Pazarı, Aydınlıkevler Semt Pazarı, Kosova (Farabi )Semt Pazarı, Seyit Çavuş (Nalçacı) Semt Pazarı, Kılıçarslan Semt Pazarı, Özalkent Semt Pazarı, Dumlupınar (Cumartesi) Semt Pazarı, Bosna-2 (Yukarı Bosna) Semt Pazarı, Akşemsettin Sebze ve Meyve Pazarı, Sancak (Kocakonut) Semt Pazarı, Bosna-1 (Aşağı Bosna) Semt Pazarı. 

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum