Konya’da iğrenç görüntülerin kaydedildiği iş yeri kapatıldı! “Banyo yapılan sıvı süt değil” iddiası

Konya’da süt toplama merkezinde çalışan işçinin, kazanda süt banyosu yaparken çekildiği görüntüleri büyük tepki gördü. Açıklama yapan firma sahibi Ali Osman T, işçinin yıkandığı maddenin süt olmadığını öne sürdü. Firma, yetkililer tarafından kapatıldı.

Konya’da iğrenç görüntülerin kaydedildiği iş yeri kapatıldı! “Banyo yapılan sıvı süt değil” iddiası

Konya Ticaret Odası'nın sicil kaydına göre 10 Mayıs 2019 tarihinde iki ortaklı olarak kurulan bir hayvancılık sanayi ve ticaret limited şirketine ait süt toplama merkezinde, bir işçinin kazan içinde süt banyosu yaptığı ana ait görüntüler U.T. tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Hızla yayılan görüntülere büyük tepki yağdı. 

* Rezil görüntü Konya’dan! Süt kazanı içinde banyo yaptı, sosyal medyada yayınladı

* Bakanlıktan Konya’daki iğrenç görüntüye dair açıklama! Ekipler olay yerinde

FİRMA, İŞÇİ HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLACAK 

Firma ortaklarından Ali Osman T, skandal görüntüleri kendisinin de internetten izlediğini ve şoke olduğunu belirtti. Görüntülerde kişi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Ali Osman T, işçinin banyo yaptığı sıvının süt olmadığını öne sürdü.

konyada-igrenc-goruntulerin-kaydedildigi-is-yeri-kapatildi.jpg

Ali Osman T, şöyle konuştu:

''Öncelikle üzücü bir durum. Bu şahsın içinde bulunduğu küçük tank süt için değil. Tesisi temizlemek amacıyla kullanılan, deterjan, solüsyon ve dezenfektanları içinde karıştırdığımız tank. Onun içinde temizlik malzemelerini karıştırıp, fayansları temizleriz. Biz de şok olduk. Bu videoyu internette gördük. Bununla ilgili işten çıkarma işlemini başlattık. Bunun özellikle şirketi yıpratma amacıyla yapıldığını düşünüyoruz. Videoya konu olan kişi hakkında da şikayetçi olacağız. Tankın içindeki süt değil. Süt yoğun olur. Suyla karıştırılmış temizlik malzemesi.''

konyada-igrenc-goruntulerin-kaydedildigi-is-yeri-kapatildi-001.jpg

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ İNCELEME BAŞLATTI 

Görüntülerin yayınlamasının ardından Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, firmanın Meram ilçesindeki sanayi sitesinde bulunan süt toplama merkezine giderek inceleme bulundu. Firma hakkında soruşturma açılacağı öğrenildi. Meram Belediyesi de firmayla ilgili inceleme başlattı. 

konyada-igrenc-goruntulerin-kaydedildigi-is-yeri-kapatildi-002.jpg

FİRMANIN FAALİYETİNE SON VERİLDİ, CEZA YAZILDI

Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, sosyal medyada paylaşılan ve tepkiye neden olan görüntülerin ardından, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatı üzerine inceleme başlattıklarını söyledi.

konyada-igrenc-goruntulerin-kaydedildigi-is-yeri-kapatildi-003.jpg

Denetimlerin ardından iş yerinin faaliyetine son verildiğini belirten Ergin, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız denetimlerini yaptılar. İnsan sağlığını riske atan durumlardan dolayı faaliyetten men konyada-igrenc-goruntulerin-kaydedildigi-is-yeri-kapatildi-004.jpg

konyada-igrenc-goruntulerin-kaydedildigi-is-yeri-kapatildi-005.jpgedilen firmaya, 13 bin 934 lira idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Var olan sütlerin imhasını ve işletme belgesinin iptalini de gerçekleştireceğiz."

konyada-igrenc-goruntulerin-kaydedildigi-is-yeri-kapatildi-006.jpg

Firmanın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada da tepkilere neden olan görüntülerdeki kişinin, iş akdinin feshedildiği ve hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum