Konya’da iki gün sürecek bağımlılıkla mücadele çalıştayı başladı
Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” Konya’da başladı. Konya Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 2 gün sürecek olan çalıştayda, bağımlılığın önüne geçilebilmesinin yolları masaya yatırılıyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı” Konya’da başladı. Çalıştay, Konya Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 2 gün sürecek.
Çalıştayda, uyuşturucu, alkol, tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konuları ele alınarak şehrimizdeki mevcut bağımlılık ile ilgili sorunların tespit edilmesi ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin ortaya konulması hedefleniyor.
Madde bağımlılığı hakkında farkındalık kazandırılması amacıyla düzenlenen ve bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı çalıştayda bağımlılıkların önüne nasıl geçilmesi gerektiği masaya yatırılıyor.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, bağımlılık ile mücadelenin milli bir mesele olduğunu vurguladı. Bağımlılık ile mücadele noktasında toplumun tüm paydaşlarının bir araya gelerek fikir üretmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Koç, Konya’nın tüm ilçelerinde çalışma guruplarının çalışmalarını tamamladıklarının da altını çizdi. 2 gün sürecek Konya’daki çalıştayın ardından ilçelerden gelen raporlarında katkısı ile Konya bildirgesinin oluşacağını belirten Prof. Dr. Koç, ortaya çıkacak sonuç bildirgesinin Sağlık Bakanlığı’na arz edileceğini ifade etti.
Bağımlılıkla mücadele konusunda Konya’da önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Konya Vali Vekili Mehmet Aydın da bağımlılık ile etkin bir mücadele için ortak bir dil ve çalışma pratiği benimsenmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Aydın, “Sayısız teknolojik icat ve gelişmelerle dolu 21. yüzyıl, bağımlılık türlerinin küresel çapta arttığı bir dönem olmuştur. Bağımlılık; sosyal, psikolojik ve fizyolojik olarak bireylerin sağlığını bozarak dünyanın tamamını tehdit eden bir halk sağlığı sorunu olmasının yanı sıra ülkelere mali açıdan da büyük zarar veren bir toplumsal problemdir” dedi. Çalıştaya katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür eden Vali Aydın, düzenlenen çalıştayın temel amacının bağımlılıkla mücadele kapsamında sorun ve çözüm önerilerinin tartışılmasının yanı sıra, katılımcıların tecrübe ve bilgilerinin paylaşabilmelerine zemin oluşturup, ülkemizde yürütülen çalışmaların da kamuoyuna aktarılabilmesi olduğunu belirtti.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.