Konya'da Kovid-19 tedbirlerine uymayanlara ceza yağdı! Polisin denetim sonuçları açıklandı

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan vaka raporunda 'çok yüksek riskli iller' grubunda yer alan Konya'da polisin denetimleri aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Kovid-19 tedbirlerine uymayan 410 kişiye ceza kesildi.

Konya'da Kovid-19 tedbirlerine uymayanlara ceza yağdı! Polisin denetim sonuçları açıklandı

Konya'da koronavirüs vaka sayısı artışını sürdürüyor. 'Çok yüksek riskli iller' grubunda yer alan kentte Sağlık Bakanlığının açıkladı son rapora göre her 100 bin vaka sayısı 258,18 oldu.

Tablo böyle olunca polis de denetimlerini daha da artırdı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele-Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele-Asayiş Şube ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında kurallara uymayanlar ile yasa dışı faaliyetlerde bulunanlara yönelik çalışma yaptı. 

konyada-kovid-19-tedbirlerine-uymayanlara-ceza-yagdi-2.jpg

Denetimlerde 180 adet uyuşturucu hap, 155 gram esrar, çok sayıda tabanca, 3 milyon 550 bin adet boş makaron, 10 ton 582 kilo toz deterjan ele geçirildi. Olaylarla ilgili 23 kişi gözaltına alınırken, çeşitli suçlardan aranan 121 kişi de yakalandı.

konyada-kovid-19-tedbirlerine-uymayanlara-ceza-yagdi-5.jpg

KOVID19 TEDBİRLERİNE UYMAYAN 410 KİŞİYE PARA CEZASI

Kentte yasaklara rağmen mührü bozulan ruhsatsız eğlence mekanlarının faaliyetlerine devam ettiğini tespit eden polis ekipleri, ayrıca 1 ruhsatsız açık iş yeri sorumlusuna 'Mühür Bozma ve Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranmak’tan adli işlem başlattı. iş yeri yeniden mühürlendi.

Kovid-19 tedbirlerine uymayan 410 kişiye de idari para cezası kesildi.

konyada-kovid-19-tedbirlerine-uymayanlara-ceza-yagdi-1.jpg

KURAL İHLALİ YAPAN SÜRÜCÜLERE CEZA 

Trafik denetimlerinde ise 953 sürücüye hız sınırı ihlali, 403 sürücüye kırmızı ışık ihlali, 678 sürücüye cep telefonu ile konuşmak, 7 sürücüye alkollü araç kullanmak, 3 sürücüye de fazla yolcu taşımaktan olmak üzere toplam 2 bin 44 sürücüye işlem yapıldı. Uygulamada 92 araç ise trafikten men edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.