Konya’da küçük kızı istismar ettiği öne sürülen 85 yaşındaki zanlı için istenen ceza belli oldu

Konya’da bir markete giren 85 yaşındaki kişinin, kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan zanlı, adliyede serbest kaldı. Savcılık, hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Konya’da küçük kızı istismar ettiği öne sürülen 85 yaşındaki zanlı için istenen ceza belli oldu

Konya’nın Akören İlçesinde Nisan ayında yaşanan olayda, iddiaya göre; 12 yaşındaki kız çocuğu, alışveriş için bir markete girdi. İlçeye tapu işlerini halletmek için gelen M.K. (85), markete girer girmez kız çocuğunu taciz etti. M.K, kısa süre sonra küçük kızı serbest bıraktı. Marketten çıkıp eve giden kız çocuğu, durumu ailesine anlattı. Ailenin şikayeti üzerine M.K. polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Olay anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

konyada-kucuk-kizi-istismar-ettigi-one-surulen-85-yasindaki-zanli-icin-istenen-ceza-belli-oldu.jpg

SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.K, tutuklama talebiyle çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe, “Kız çocuğuna 100 metreden fazla yaklaşmama” ve “Adli kontrol şartıyla” serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı'nın serbest bırakılmaya itirazı, üst mahkemece reddedildi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yürütülen soruşturmayı tamamladı. M.K. hakkında, “Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.