Konya'da park yeri kavgasında kadının kaburgasını kıran akademisyene 1 yıl 10 ay hapis cezası

Konya'da bir arkadaşının oturduğu sitede araç park yeri yüzünden tartıştığı Ayşe Y'yi darbedip kaburgalarını kırdığı iddiasıyla yargılanan öğretim görevlisi Fevzi A.G. hakkındaki karar açıklandı. Sanık, 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Konya'da park yeri kavgasında kadının kaburgasını kıran akademisyene 1 yıl 10 ay hapis cezası

Konya'nın Meram ilçesi Uzunharmanlar Mahallesi'ndeki sitenin otoparkında 17 Kasım 2019'da meydana gelen olayda, iddiaya göre; Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü'nde öğretim görevlisi olan Fevzi A.G, bazı eşyaları almak için kendisi gibi akademisyen olan Süheyla B'nin (41) oturduğu siteye gitti. Eşyaları aracına yükleyen Fevzi A.G, Ayşe Y'nin otomobilini, otopark çıkışına park etmesi nedeniyle çıkamadı. Bunun üzerine Süheyla B, Ayşe Y'nin dairesine giderek, otomobilini çekmesini istedi. Bir süre sonra otomobilinin yanına gelen Ayşe Y. ile Süheyla B. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Fevzi A.G, Ayşe Y'ye saldırdı. Hastaneye kaldırılan. Ayşe Y’nin kaburgasında çatlak olduğu tespit edildi. Fevzi A.G, 2 Aralık günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Fevzi A.G. hakkında, yürütülen soruşturma sonunda 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. İddianame Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Fevzi A.G, yargılama aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Cumhuriyet Savcısı, bir önceki duruşmada Fevzi A.G’nin 'nitelikli yaralama' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

KARAR AÇIKLANDI

Bugün görülen son duruşmaya sanık Fevzi A.G. ile taraf avukatları katıldı. Sanık, savunmasında, “Olay günü Ayşe Y. bana ve yanımdakilere küfür ettiği için ben yanına gittim. Ayşe Y. kendisi düştüğü için yaralandı. Beraatime karar verilmesini istiyorum.” dedi. Mahkeme heyeti savunmaların ardından kararını açıkladı. Heyet, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan kamu davası açılmış olsa da eylemin yaralama suçunu oluşturduğunu belirterek, Fevzi A.G'yi yaralama suçundan önce 1 yıl 6 hapis cezasına çarptırdı ardından da eylemin müştekinin hayatını tehlikeye sokacak şekilde olduğu gerekçesiyle cezasını 3 yıla çıkardı. Heyet, Fevzi A.G’nin olayı haksız tahrik altında gerçekleştirmesi ve duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alarak cezasını 1 yıl 10 ay 15 güne düşürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.