Konya’da süt kazanında banyo yapan ve kayıt altına alan işçilerin avukatı konuştu: Pişmanlar!

Konya’da süt kazanında banyo olayının ardından tutuklanan ve sonrasında itiraz üzerine serbest bırakılan 2 işçinin avukatı konuştu. Ahmet Kaya, müvekkillerinin süt toplama merkezinde çektikleri videodan dolayı pişman olduklarını söyledi.

Konya’da süt kazanında banyo yapan ve kayıt altına alan işçilerin avukatı konuştu: Pişmanlar!

Konya'daki bir süt toplama merkezinde, süt kazanında banyo yapılırken çekilen görüntülerin 5 Kasım tarihinde sosyal medyada paylaşılmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından soruşturma başlatıldı.

Araştırmaların ardından iş yeri mühürlenerek faaliyetten men edilirken, iş akdi sonlandırılan işçiler Emre S. ve görüntüyü kaydeden Uğur T. gözaltına alındı.

İfadelerinde görüntülerin iki hafta önce kayda alındığını ve kazandaki sıvının deterjan olduğunu savunan işçiler, polis merkezindeki işlemlerin ardından Konya Adliyesine sevk edildi.

İfadelerinde tankın içindeki maddenin süt değil dezenfektan olduğunu belirten ve savcılık sorguları sonrası mahkemeye çıkarılan Emre S. ve Uğur T. tutuklandı. Emre S. ve Uğur T., avukatlarının itirazı üzerine dün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

konya-sut-kazani-002.jpg

"KULLANILAN MALZEME YÜZDE 90 ORANINDA SICAK SU"

Emre S. ve Uğur T’nin avukatı Ahmet Kaya yaptığı açıklamada, olayın 6 Kasım 2020’de medyaya düştüğünü söyledi. Olayın yaşandığı tarihin 30 Ekim 2020 olduğunu aktaran Ahmet Kaya, “Medyaya yansımasından bir hafta önce olmuş. Saat 20.00 sıralarında işlerini bitiren müvekkillerim Emre S. ve Uğur T. şaka amaçlı kendi aralarında süt banyosu diye medya tarafından yansıtılan bir eylem gerçekleştirmişlerdir. Burada kullandıkları malzeme yüzde 90 oranında sıcak su. Kalanı da dezenfektan malzemesidir. Bu yaptıkları eylem tabii ki de tasvip edilemez. Kendileri de bu durumdan pişmanlar, özellikle çalıştıkları süt toplama merkezinde yaptıklarından dolayı" dedi.

konya-sut-kazani-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum