Konya’da üniversiteli gencin öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan baba ve 2 oğlunun cezası belli oldu

Konya’da üniversiteli genç Mehmet Ali Demirel'i, ablasına şiddet uyguladığı iddia edilen eniştesi hakkında konuşmak için geldiği evlerinde demir çubuklarla döverek öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan baba ve iki oğluna 12 yıl 6'şar ay hapis cezası aldı.

Konya’da üniversiteli gencin öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan baba ve 2 oğlunun cezası belli oldu

Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Mehmet Ali Demirel (23), yurt dışında yaşayan eniştesinin ablasını darbettiğini duymuş, bunun üzerine bir arkadaşıyla ablasının kayınpederi Hüseyin K'nin, Mehmet Akif Mahallesi İsmet Bey Sokak'ta kaldığı eve gitmişti.

Demirel, burada eniştesinin babası Hüseyin (71) K, oğulları Adil (48) ve İsa K (46) tarafından demir çubuk ve sopalarla darbedilmiş, kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. 

Gözaltına alınan Hüseyin K, oğulları Adil ve İsa K, tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, haklarında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.

KÜNT KAFA TRAVMASI SONUCU ÖLMÜŞ 

Üniversiteli Mehmet Ali Demirel'in ön otopsi raporunda, künt kafa travmasına bağlı kafa kemiklerinde kırık, kafa içi kanama, beyin doku harabiyeti ve bunlara bağlı gelişen komplikasyonlar sonucu öldüğü belirtildi. 

SON DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Hüseyin K, oğulları Adil ve İsa K. ile taraf avukatları katıldı.

İddia makamının mütalaasını tekrarladığı duruşmada esasa ilişkin savunmasını yapan Hüseyin K, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Olayda kendisini savunmak dışında bir şey yapmadığını belirten K, maktul Mehmet Ali Demirel'in, polis gelmeden bahçeden kaçmak için duvara tırmanırken yere düştüğünü öne sürdü.  

Hüseyin K'nin avukatı Mehmet Akkanat da müvekkilinin olay günü yalnızca kendisini savunmaya çalıştığını iddia etti. Akkanat, müvekkilinin beraati ve tahliyesini istedi.

İsa K. de olay günü maktulün, babası Hüseyin K'ya saldırdığını, bu nedenle babasını korumak için araya girdiğini ileri sürdü. 

Olay günü 2 kez 155'i arayarak olay yerine polis çağırdığını dile getiren sanık, "Oraya giderken kardeşim ve eşi arasındaki problemleri bilmiyordum. Babamla buluşmak için bahçeye gittiğimde anlattı babam bana bunları." ifadelerini kullandı.

İsa K'nin avukatı Bilal Pamuk da "Olay günü maktul yanında bir şahısla olay yerine gelip arabadan iniyor. İnerken pedala doğru eğilip bir şey alıyor. Bu aldığı, kurbağacık denilen anahtarla direkt Hüseyin K'ye saldırıyor. Hüseyin ve İsa K. de kendilerini savunuyor, kurbağacık denilen anahtarı elinden alıyorlar. Sonra İsa bahçeden çıkıp sokakta polisi arıyor. Bahçe kapısı kilitli olduğundan içeri tekrar giremiyor. Bu sırada maktulün bahçeden kaçmaya çalıştığını, tellere takılıp yere düştüğünü görüyor. Olay bundan ibarettir ve müvekkilim söz konusu suçu işlememiştir. Beraatını talep ederiz." şeklinde konuştu. 

Mahkeme heyeti, sanıklar Hüseyin, İsa ve Adil K'ye "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, cezayı önce "haksız tahrik" indirimiyle 15 yıla ardından "iyi hal" indirimiyle ayrı ayrı 12 yıl 6'şar aya düşürdü.   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.