Konya’daki Tuba Erkol cinayetinde yeni gelişme! Sanık avukatı 3 yıl daha indirim istedi

Konya’da karısı Tuba Erkol’u 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erkol’a haksız tahrik ve iyi hal hükümleri uygulanarak verilen 18 yıl 4 ay hapis cezası tepki görmüştü. Erkol’un avukatı, cezanın 3 yıl daha indirilmesi talebiyle kararı istinafa götürdü.

Konya’daki Tuba Erkol cinayetinde yeni gelişme! Sanık avukatı 3 yıl daha indirim istedi

Konya'da 3 çocuğunun annesi Tuba Erkol'u (37), 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erkol (42), haksız tahrik ve iyi hal hükümleri de uygulanarak 'eşi kasten öldürmek' suçundan 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ceza, Tuba Erkol'un ailesinden tepki görmüştü. Tartışmalar sürerken Bekir Erkol'un avukatı yerel mahkemenin kararını istinafa taşıdı. Gerekçe olarak da Erkol'a verilen tahrik indiriminin en üst hadden uygulanmamasını gösterdi.

Sabah'ın haberine göre; istinaf dilekçesinde kararın yasaya ve hukuka aykırı olduğunu öne süren Bekir Erkol'un avukatı, Tuba Erkol'un, oğlunun spor hocası ile uzun süredir gayri meşru ilişki içerisinde olduğunu, Bekir Erkol'un bu ilişkiyi öğrendiğini iddia etti. Tuba Erkol'un, olay tarihinden önce sürekli eşine ağır hakaret edip aşağıladığını, olay günü de yine Bekir Erkol'un onur ve haysiyetini zedeleyici ağır hakaretlerine devam ettiğini öne süren avukat, tüm bunların her birinin başlı başına ağır haksız tahrik olduğunu öne sürdü.

Bu nedenle, Bekir Erkol'un cezasından TCK 29. maddesi gereğince üst hadden indirime gidilmesi gerektiğini savunan avukat, mahkemenin verdiği karardaki usul ve yasaya aykırı hususların Erkol lehine ortadan kaldırılmasını ve müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti. Bu talep, cezanın 3 yıl daha indirilmesi anlamına geliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.