Konya’nın büyüyen tehlikesi Cumhurbaşkanlığının gündeminde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve bakanların katılımıyla bugün yapılan KOP Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısında gündem maddelerinden biri de Konya’nın giderek büyüyen tehlikesi obruklar ve sorunu oldu.

Konya’nın büyüyen tehlikesi Cumhurbaşkanlığının gündeminde

KOP Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı, Selçuklu Kongre Merkezinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Bakanların yanı sıra KOP illerinden de katılın olduğu toplantıda konuşan Cevdet Yılmaz, bölgenin en büyük sorunu sulama ve beraberinde oluşan obruklara özellikle dikkat çekti.

“Su sorunu konusunda sürdürülebilirlik çok önemli. Bindiğimiz dalı kesmemiz lazım. Aşırı zorladığımız yeraltı su kullanımı bu bölgenin geleceğini riske atma potansiyeli taşıyor.” diyen Yılmaz, kısa vadeli kazançlar için orta ve uzun vadeli faydaların bir kenara konulamayacağını söyledi.

“İNSAN UNSURUNDAN KAYNAKLI OBRUKLAR GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Orta ve uzun vadeli bir perspektifle bindiğimiz dalı kesmeme anlayışıyla hareket etmek durumundayız. Ben bugün Konya'da yaptığımız birçok temasta bu farkındalığın oluştuğunu gördüm. Bundan da büyük bir memnuniyet duydum. Valimizden, Belediye başkanımıza meslek kuruluşlarında STK'lara herkesten bunu duydum ama bunun gereğini de hep birlikte yapmamız lazım. Öncelikle suyu çok verimli kullanmamız lazım. Tarım Bakanlığımızın da anlayışı bu şekilde. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız. Bölgemizde doğal sebeplerle olanlara tabi bir şey diyemem ama insan unsurundan kaynaklı obruklar görmek istemiyoruz. Bunu el birliğiyle ortadan kaldırmak durumundayız.”

konyanin-susuzlukla-buyuyen-tehlikesi-cumhurbaskanliginin-gundeminde.jpg

"ÇİFÇİTİMİZİN GELİRİ DE DAHA ÇOK ARTACAKTIR"

Cevdet Yılmaz, çiftinin gelirini artıracak yolları da sıraladı, “Dolayısıyla en önemli meselemiz bugün su meselesi. Tarımda verimliliği arttırma, akılcı tanımı geliştirme meselesi. Ama tarım tek başına yetmez. Tarımı sanayiyle ve ticaretle entegre bir anlayışla ele almamız gerekiyor. Nitelikli ürünler, verimli üretilmiş tarım ürünleri, bunların işlenmesi, paketlenmesi, markalaşması, pazarlara iyi bir lojistikle ulaşması tanıtımı, bütün bunlarla birlikte gıda sektörüyle birlikte ticaretle birlikte tarımı düşünmemiz lazım. Bunu yaptığımızda çiftçimizin geliri de daha çok artacaktır. Tüketici de daha uygun şartlarda bu ürünlere ulaşma imkanına sahip olacaktır. Dolayısıyla bölgesel planımızda da bu perspektifle hareket ettiğimizi söylemek isterim.” ifadelerini kullandı.

konyanin-susuzlukla-buyuyen-tehlikesi-cumhurbaskanliginin-gundeminde.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.