Konya’nın ekvatoral iklimli merkezi ziyaretçi akınına uğradı
Selçuklu Belediyesi’nin 2015 yılında kente kazandırdığı Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip. 40 türde 20 bin kelebek ve 195 civarında bitki türünün bulunduğu merkezi 8 yılda 3 milyondan fazla kişi ziyaret etti.
Kelebek uçuş alanıyla Avrupa'nın en büyüğü olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi. Renkli görüntülerin oluşturduğu bahçe, özellikle fotoğrafçıların dikkatini çekiyor.
2015 YILINDA AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Selçuklu Belediyesi tarafından kente kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi’nin açılışı 2015 yılının Temmuz ayında gerçekleştirilmişti.
Farklı ölçülerde 1730 parça cam kullanılarak yapılan bahçe, 7 bin 600 metrekare kullanım, 3 bin 500 metrekare de yürüyüş alanına sahip.
BAHÇEDE 40 TÜRDEN 20 BİN KELEBEK BULUNUYOR
Ekvatoral iklim koşullarına göre yaz kış 28 derece sıcaklık ve yüzde 80 nem oranında tutulan bahçede, 40 türde 20 bin kelebek ve 195 civarında bitki türü bulunuyor.
Tropikal Kelebek Bahçesi Başbiyoloğu Turgut Tuş, Konya'nın tatile gidenler için bir kavşak noktası görünümünde olmasının etkisiyle Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi aldıklarını söyledi.
Yabancı turistlerin de bahçeye ilgisinin dönemsel yükselişler gösterebildiğini dile getiren Tuş, "Özellikle bu dönemde Rusya ve Ukrayna'dan ziyaretçilerimiz çok oldu. Şebiarus dönemlerinde ise İranlı ziyaretçilerimiz daha ağırlıklı geliyorlar. Açıldığımız 2015 yılının temmuz ayından günümüze kadar Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 3 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayarak yeni rekorlara imza atıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında ise aylık bazda rekorumuzu olan 117 bin ziyaretçi sayısını geçtik." dedi.
KELEBEKLER DIŞINDA BİTKİLER VE BÖCEK KÖYÜ DE GÖRÜLEBİLİR
Bahçenin sadece kelebekleriyle ilgi çeken bir yer olmadığını vurgulayan Tuş şunları kaydetti:
"Ziyaretçiler burada birçok ülkeden gelen kelebekleri görebilirken Türkiye'de bulunmayan bitki türlerini de tanıma imkanı yakalıyor. İçeriğinde Böcek Köyü bulunmasıyla da standart hayvanat bahçelerinin dışına çıkan bir konsepte sahip. Buraya gelenler kelebeği görüyor, onun bitkilerle ilişkisini anlıyor, müze kısmında da kelebeğin oluşum aşamalarından kelebeğin ailelerine kadar görüyor. Kelebek dışında kalan beş takımı da farklı örneklerini görerek gezisini tamamlıyor. Aynı zamanda öğrencilerin eğitim aldıkları bir eğitim sınıfımız var. Okul grupları böcekleri, sürüngenleri ve tabii kelebekleri burada görebiliyorlar."
Konya’nın ekvatoral iklimli merkezi ziyaretçi akınına uğradı I FOTO GALERİ
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.