Şanlıurfa'dan Obruk'a gelen tarım işçilerinin 'su' iddiası asılsız çıktı: 'Özür bekliyoruz'

Konya'nın Karatay İlçesi Obruk Mahallesine Şanlıurfa'dan gelen bir grup tarım işçisinin çadırlarına gelen suyun kesildiği yönündeki iddialar asılsız çıktı. Mahalle Muhtarı Reşit Dağlı özür beklediklerini belirtti.

Şanlıurfa'dan Obruk'a gelen tarım işçilerinin 'su' iddiası asılsız çıktı: 'Özür bekliyoruz'

Konya'nın Karatay İlçesine bağlı Obruk Mahallesine Şanlıurfa'dan gelen bir grup tarım işçisinin çadırlarına giden su şebekesinin ana hattan günlerdir kesik olduğu yönündeki iddialar Şanlıurfa'da yer alan bazı internet gazetelerinde yer aldı. Haberlerde Gelecek Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Mahmut Demir'in '500 vatandaşımız günlerdir susuz'' ifadesiyle eleştirilerine yer verildi. 

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

Bölgede yapılan araştırmada ise iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.

Obruk Mahallesi Muhtarı Reşit Dağlı yaptığı açıklamada ''İddia edildiği gibi su şebekesinin bizim tarafımızdan ya da yetkili merciler tarafından kesilmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir. Gerek KOSKİ ve Karatay Belediyesi, gerekse de bizim yaptığımız incelemede durumun böyle olmadığı ortaya çıkmıştır. Tarım işçilerinin çadırlarının olduğu bölgede kendi kontrollerinde olan vananın kapatıldığını gördük. Birkaç saniyelik işlemle vana yeniden açıldı. Bilerek ya da bilmeyerek vanayı kendileri kesmişler. Ancak bu durum bir anda köyümüzü bir karalama kampanyasında dönüştü. Obruk insanının ne kadar duyarlı olduğunu herkes bilir. Biz ekmeğimizi doğudan gelen vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bazaı siyasi parti temsilcilerinin de asılsız iddiların peşinden araştırmadan gitmesi üzüntü verici... Özür bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.