Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme Merkezi'nin ismi değişti! Ayakta alkışlanan kararı Rektör Aksoy açıkladı

Selçuk Üniversitesi Senatosu, Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin ismini "Prof. Dr. Osman Erganiş Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi" olarak değiştirdi. Oybirliğiyle alınan karar ayakta alkışlandı.

Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme Merkezi'nin ismi değişti! Ayakta alkışlanan kararı Rektör Aksoy açıkladı

Selçuk Üniversitesi Senatosu bugün Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy başkanlığında toplandı. Senatoda Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme Merkezi'nin isminin değiştirilmesi teklifi görüşüldü. 

Üniversitenin tüm akademik birimlerini temsilen senatoda bulunan dekanlar ile yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, merkeze 'SARS-CoV-2' virüsünü izole ederek inaktif aşı çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Osman Erganiş'in isminin verilmesini oy birliği ile kabul etti.

Karar Rektör Prof.Dr. Metin Aksoy, rektör yardımcıları ve senato üyeleri tarafından ayakta alkışladı. 

'ÜNİVERSİTEMİZE HAYIRLI OLSUN'

Kararla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Aksoy "SÜ Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin ismi, senato üyelerimizin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda 'Prof. Dr. Osman Erganiş Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi' olarak değiştirilmiştir. Üniversitemize hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı. 

Rektör Aksoy, kararla birlikte senatoda yaşananlarla ilgili kısa bir de video paylaştı.

FAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Prof. Dr. Osman Erganiş'in yürüttüğü inaktif aşı çalışmasıyla ilgili bilgi vermiş, Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş ve ekibinin yürüttükleri projeyle 'SARS-CoV-2' virüsünü izole ederek inaktif aşı çalışmalarına devam ettiğini belirtmişti. Aksoy "Hazırlanan aşıların deney hayvanları üzerindeki denemeleri tamamlanmış olup FAZ çalışmaları başladı. Aşının 2021 yılı içerisinde üretime geçilmesi yönünde çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.