Selçuk Üniversitesi Huğlu MYO, savunma sanayiinde aktif rol alıyor

Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulu, savunma sanayine güçlü bir destek veriyor.

Selçuk Üniversitesi Huğlu MYO, savunma sanayiinde aktif rol alıyor

Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu Mahallesi, savunma sanayi açısından Türkiye için stratejik bir önem taşıyor. Mahalle, silah sanayiinde 50 ülkeye 25 milyon dolarlık ihracata imza attı. Elde edilen bu başarıda Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulunun payı da yadsınamaz. İmzalanan protokoller, hayata geçirilen projelerle alana hem yetişmiş eleman kazandırılıyor hem de iş dünyasına destek sağlanıyor. 

Savunma sanayiine önemli katkılar sunan Huğlu Mahallesinin, ülkemiz için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz, “Mevlana Kalkınma Ajansı ile imzalanan protokol ile ‘Savunma Sanayii Kalite Kontrol Elemanı Mesleki Eğitim’ projesini hayata geçiriyoruz. Bu projenin amaçlarından biri de Konya’da savunma sanayii alanında eğitim alan gençlerin iş gücü tarafından talep edilirliğini yükseltmek, öğrencilerimizin mesleki eğitim ve kişisel gelişim anlamında niteliklerini geliştirecek çalışmalar ile kentin beşeri sermayesinin gelişmesine katkı sağlamak” diye konuştu. 

selcuk-universitesi-huglu-myo-savunma-sanayiinde-aktif-rol-aliyor-2.jpg

SİLAH PARÇALARI DA ÜRETİLEBİLECEK 

Savunma sanayiinde faaliyet gösteren firmaların ekipman ihtiyaçlarının karşılanması için de çeşitli adımlar atıldığını belirten Doç. Dr. Akgöz “Önümüzdeki aylarda üniversitemize kazandıracağımız metal lazer kesim makinesi ile öğrencilerimiz sektörle ilgili teorik eğitimlerinin haricinde uygulamalı eğitimleri de bire bir yerinde görmüş olacak. Lazer kesim makinesi ile aynı zamanda firmaların ihtiyaç duyduğu bazı silah parçalarını da üretebileceğiz.” dedi. 

“SAVUNMA SANAYİİ İÇİN DAHA KALİTELİ ÜRETİM YAPILABİLECEK”

Savunma sanayiinde kullanılan CNC tezgâh ve lazer kesim makinaları gibi ekipmanların büyük bir bölümü ithal ediliyor. Bunların bakım ve onarım işlemleri de yabancı firmalar tarafından gerçekleştiriliyor.

Stratejik öneme sahip bu ekipmanların ülkemizde üretilmesi için gayret gösterdiklerini ifade eden Doç. Dr. Akgöz, “Amacımız, bu alanda da yerli ve millî olmak. Çünkü biliyoruz ki dışa bağımlı olmaktan kurtulduğumuz zaman şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz daha da güçlenecek. Huğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde 17 derslik, 3 bilgisayar laboratuvarı ve 1 tane de atölye binası bulunuyor. Yapmış olduğumuz çalışma ve projeler sonucunda Yüksekokulumuza kazandırdığımız makine ve tezgâhlar için yeni bir atölye binasına ihtiyacımız vardı. Bölgemizdeki hayırsever işadamlarının desteğiyle yaklaşık 950 metrekarelik kapalı kullanım alanı olan modern atölye binası yapılacak. Bu bina ile öğrencilerimize uluslararası standartta eğitim verilecek, savunma sanayii için daha kaliteli üretim yapılabilecek. Okulumuzda atıl vaziyetteki makinelerin bakım ve onarımlarını da iş adamlarının desteği ve kendi imkânlarımızla yaparak aktif hale getirdik. Buradan elde edilen gelirle Üniversitemizin ihtiyaçlarını da karşılayabiliyoruz.” şeklinde konuştu.  

selcuk-universitesi-huglu-myo-savunma-sanayiinde-aktif-rol-aliyor-3.jpg

SAVUNMA SANAYİİ İLE BİRLİKTE TURİZM SEKTÖRÜ DE GELİŞİYOR

Yükseköğretim kurumlarının, eğitim-öğretim faaliyetinin yanı sıra bölgesinin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına da katkı sunduğunu vurgulayan Doç. Dr. Akgöz “Huğlu Mahallesi, savunma sanayine yönelik yatırımların yanı sıra tarihi, kültürel ve doğal zenginliği de önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin bilincindeyiz. Bu kapsamda Huğlu Kültür ve Dayanışma Derneği ile ortak hazırladığımız Uluslararası Atıcılık Trap-Skeep Spor Müsabakaları Merkezi Ön Fizibilite Projesinin protokolü, Mevlana Kalkınma Ajansı ile imzalandı. Proje tamamlandığında Huğlu, ulusal ve uluslararası düzeyde farklı spor müsabakalarına ev sahipliği yapacak, birçok alternatif turizm faaliyetinin gelişmesine de öncülük edecek.” ifadelerini kullandı.  

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.