Selçuk Üniversitesinden tarımsal üretime destek

Selçuk Üniversitesi, Türkiye’nin hububat ambarı olarak bilinen Konya’daki tarım sektörünün gelişimi için önemli bir adım attı. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği ve proje geliştirme protokolü imzalandı.

Selçuk Üniversitesinden tarımsal üretime destek

Selçuk Üniversitesi ile Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında iş birliği ve proje geliştirme protokolü imzalandı.

Konya tarımı için büyük önem taşıyan imzaları Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ile İl Müdürü Ali Ergin attı.

Programa, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu ile Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Töke de katıldı. 

selcuk-universitesinden-tarimsal-uretime-destek-3.jpg

ÖĞRENCİLERE STAJ İMKÂNI DA SUNULACAK

Selçuk Üniversitesi ile Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Konya’daki bitkisel ve hayvansal üretim potansiyelinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılmasına, Konya çiftçisinin tarımsal üretim konusunda tecrübe kazanmasına imkân sağlanması amaçlanıyor. Üretim alanları, bitkisel ve hayvansal üretim ile ilgili faaliyetler ve organizasyonlar başta olmak üzere geniş kapsamlı iş birliği yapılmasını içeren protokol sayesinde Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesindeki öğrenciler, akademik yıl içerisinde ve yaz döneminde Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün uygulama alanlarında staj yapabilecek. 

selcuk-universitesinden-tarimsal-uretime-destek-1.jpg

“SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, BİLİMİN MERKEZ ÜSSÜ HÂLİNE GELDİ”

Selçuk Üniversitesinin eğitim, bilim ve araştırma alanlarında bölgenin merkez üssü hâline geldiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Özellikle son dönemde ortaya koyduğumuz protokollerle iş birliklerimizi artırıyoruz. Konya tarımın üssü, bilimin merkez üssü de Selçuk Üniversitesi. Tarım ve ziraat alanında yaptığı bilimsel çalışmalarıyla önemli başarılara imza atan Ziraat Fakültemizin bölgemizde özel bir konumu var. Elde edilen bu başarı, Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası bir noktaya ulaştı. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi artık uluslararası arenada tanınan bir fakülte hüviyetine kavuştu. Selçuk Üniversitesi patent üretip satan bir üniversite hâline geldi. Bunların sayısını artırmayı hedefliyoruz. Şehrimizi ve ülkemizi çok daha iyi yerlere taşımak için çalışıyoruz.” dedi. Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin de Konya’nın tarımsal potansiyeli yüksek illerden biri olduğunu belirterek “Tarımsal üretim hasılası 29 milyar TL’ye ulaştı. Bu çok ciddi bir rakam. Üretim kapasitesinin hızlı bir şekilde büyümesinde üniversitelerimizin payı büyük. Yaptığımız çalışmalarla ürün çeşitliliğimizi artırmayı hedefliyoruz. Selçuk Üniversitesi ile iş birliğimiz devam edecek. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu. 
 

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.