Selçuklu Belediyesi coştu! 100.000 Şivlilik Çantası dağıtılacak

Konya'nın Selçuklu İlçesinde Şivlilik 'Çocuk Festivali'ne dönüşecek. Toplam 5 gün sürecek ve muhteşem etkinliklere sahne olacak “Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali” kapsamında 100 bin Şivlilik Çantası dağıtılacak.

Selçuklu Belediyesi coştu! 100.000 Şivlilik Çantası dağıtılacak

Selçuklu Belediyesi muhteşem Şivilik Festivali için hazırlıklarını tamamladı.

Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Konya'da asırlardır sürdürülen şivlilik geleneği bu yıl Konya Selçuklu'da festivale dönüşecek.

Özenle hazırlanan birbirinden muhteşem programlara ev sahip festival, tam 5 gün sürecek.

SELÇUKLU ŞİVLİLİK 2022 FESTİVALİ NEREDE, NE ZAMAN?

Selçuklu Belediyesi Şivlilik Çocuk Festivali 2022, 2 Şubat sabah saat 10.00'da başlayacak, 5 Şubat 2022 pazar akşamı sona erecek. Etkinliklerin tamamı Selçuklu Kongre Merkezinde 10.00 ila 22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

100.000 ŞİVLİLİK ÇANTASI

Festival kapsamında çocukları birçok sürpriz bekliyor. Selçuklu Belediyesi Kongre Merkezine gelen katılımcılara 100 bin Şivlilik Çantası hediye edecek. Ayrıca etkinlikler kapsamında düzenlenecek yarışmalara katılacakları da sürpriz hediyeler bekliyor.

sivlilik-cantasi-1.jpg

SELÇUKLU BELEDİYESİ ŞİVLİLİK FESTİVALİ ÜCRETSİZ Mİ?

Renkli görüntülere sahne olması beklenen Selçuklu Belediyesi Şivlilik Festivali kapsamındaki tüm etkinliklere katılım ücretsiz olacak. Etkinliklere on binlerce çocuk ve ailenin katılımı bekleniyor.

FENER ALAYI NE ZAMAN?

Selçuklu Şivlilik Festivalinin ilk günü (2 Şubat Çarşamba) saat 12.00, 14.00 ve 16.00'da 'Elif'in Düşleri' adlı müzikal sahnelenecek. Aynı gün 'Aksiyon Drone' ve 'Kum Sanatı' gösterileri gerçekleştirilecek.

Sanat Atölyelerinde taş boyama, kağıt katlama, resim, ebru, padomim, ahşap, seramik, masal ve çini etkinlikleri sunulacak. Selçuklu Kuruluş Hikayesi'nin de sunulacağı Şivlilik Günü'nde 'Senin Sahnen' adlı bölümde çocuklar hünerlerini sergileyecek. Hayal Perdesi Gölge Oyunu etkinliklere renk katacak. 2 Şubat 2022 günü Yazar Melih Tuğtağ 'Eyvah Çocuğum Entelmi Oluyor', Uzman Psikolog Esra Coşkun da 'Travmasız Çocuk Yetiştirme' adlı konferanslarda konuşacak. 2 Şubat Çarşamba akşamı saat 19.30'da 'Fener Alayı Eğlencesi' gerçekleştirilecek.

ŞİVLİLİK 2022 3 ŞUBAT PROGRAMI

''Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali'' kapsamında 3 Şubat Perşembe günü saat 12.00, 14.00 ve 16.00'da 'Rafadan Tayfa-Türkiye'dir Burası' adlı müzikal sahnelenecek. Gün boyu Aksiyon Drone, Kum Sanatı, Sanat Atölyesi programları, Selçuklu Kuruluş Hikayesi anlatımı, 'Senin Sahnen' bölümü ve Hayal Perdesi Oyunu Selçuklu Kongre Merkezinde olacak. Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya 'Mutlu Aile Mutlu Çocuk', Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat da 'Beni Ödül İle Cezalandırma" adlı söyleşilerde konuşacak.

3 Şubat Perşembe akşamı saat 19.30'da minik hafızlar Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunacak.

selcuklu-belediyesi-costu-100-000-sivlilik-cantasi-dagitilacak-2.jpg

SELÇUKLU ŞİVLİLİK ÇOCUK FESTİVALİNDE ANADOLU ATEŞİ GÖSTERİSİ

Etkinlikler çerçevesinde 4 Şubat Cuma günü de dolu dolu geçecek. Saat 12.00, 14.00 ve 16.00'da Keloğlan Masalları Müzikali sahnelenecek. Oyuncu-Sunucu Lemi Filozof saat 13.00'da 'Çocuklarda Çevre-Doğa Farkındalığı ve Yaratıcılık' adlı söyleşide çocuklar ve velilerle buluşacak. Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan da 'Bilinçli Aile Duyarlı Genç' adlı konferansta konuşacak.

Selçuklu Belediyesi Şivlilik Festivali kapsamında cuma günü akşam saat 19.30'da Anadolu Ateşi Kıvılcım Topluluğu sahne alarak muhteşem bir gösteri sunacak.

İlk iki günde olduğu gibi Aksiyon Drone, Kum Sanatı, Sanat Atölyesi programları, Selçuklu Kuruluş Hikayesi anlatımı, 'Senin Sahnen' bölümü ve Hayal Perdesi Oyunu Selçuklu Kongre Merkezinde gün boyu yer alacak.

selcuklu-belediyesi-costu-100-000-sivlilik-cantasi-dagitilacak-4.jpg

SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ ŞİVLİLİK FESTİVALİNDE HAFTA SONU

Konya Merkez Selçuklu Belediyesi'nin Şivlilik Çocuk Festivali hafta sonu yapacak programlarla sona erecek. 5 Şubat Cumartesi günü 12.00, 14.00 ve 16.00 saatlerinde Niloya Müzikali sahnelenecek. Kum Saati, Senin Sahnen ve aksiyon drone gösterileri gün boyu çocukların ilgisine sunulacak. Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal saat 13.00'da 'Çocuğumun Beynine Neler Oluyor', Yazar Mehtap Kayaoğlu da 'Çocuğunuzla Öfkesiz İletişim' adlı konferanslarda konuşacak. Akşam saat 19.30'da da 'Küçük Kara Balık' tiyatro oyunu sahnelenecek.

selcuklu-belediyesi-costu-100-000-sivlilik-cantasi-dagitilacak-3.jpg

DR. ENDER SARAÇ SELÇUKLU ŞİVLİLİK FESTİVALİNDE KONUŞACAK

Etkinliklerin son günü olan 6 Şubat Pazar günü saat 13.00'da Uzman Dr. Ender Saraç 'Çocuklarda Bağışıklık ve Obezite' konulu konferansta Konyalı aileler ve çocuklarıyla bir araya gelecek. Yazar Ahmet Şerif İzgören de saat 16.00'da 'Aile ve İletişim' konulu söyleşiye katılacak. Aynı gün 12.00, 14.00 ve 16.00 saatlerinde 'Kukuli Müzikali' sahnelenecek. Diğer etkinliklerle birlikte dolu dolu geçecek olan son günde final saat 19.30'da Neşeli Şarkılar Çocuk Konseri ile yapılacak.

selcuklu-belediyesi-costu-100-000-sivlilik-cantasi-dagitilacak-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.