Son Dakika: Konya’da afiş tartışmasında öldürülen belediye başkanı davasından karar çıktı

Son Dakika Haberi! Konya'da seçimden sonra mahalle halkına teşekkür için astırdığı afişin yırtılması nedeniyle çıkan kavgada Doğanhisar Belediye Başkanı İhsan Öztoklu’nun öldürülmesine ilişkin davadan karar çıktı. Aile, çıkan karara tepki gösterdi.

Son Dakika: Konya’da afiş tartışmasında öldürülen belediye başkanı davasından karar çıktı

31 Mart Yerel yönetimler seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Doğanhisar Belediye Başkanlığı'na seçilen MHP'li inşaat mühendisi İhsan Öztoklu (42), seçimlerden sonra teşekkür için Başköy mahallesindeki billboardlara astırdığı kendi resmi ve adının olduğu 'Haydi Bismillah', 'Tüm Doğanhisarlı Hemşehrilerime Gönülden Teşekkürler' yazılı afişin yırtıldığını gördükten sonra afişin bulunduğu Başköy mahallesine gitti. Burada çıkan tartışma sonrası 4 yerinden bıçaklanan Öztoklu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Cinayetin ardından önceki dönem belediye başkanı ve İYİ Parti'nin adayı Abdullah K, oğlu Abdurrahman K. (26) ile akrabası Osman K. (51) tutuklandı. Ara kararla tahliye edilen Osman K. ile İhsan Öztoklu'yu sosyal medya üzerinden tehdit ettiği öne sürülen iki kişinin tutuksuz yargılanmalarına devam edildi. Bir süre önce ise dosyada azmettirici olarak yer alan eski başkan Abdullah K. de tahliye oldu.

KARAR DURUŞMASI

Konya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1'i tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, öldürülen Öztoklu'nun aynı zamanda avukatlığını üstlenen eşi Hanife Öztoklu da yer aldı. Isparta Cezaevi'nden SEGBİS ile duruşmaya katılan Abdurrahman K, “Belediye başkanlığı koltuğunu kullanarak bana küfürler etti. Küfür etmeseydi böyle olmazdı. Babam beni azmettirmedi. Yaşanan olaydan dolayı çok pişmanım.” dedi.

Azmettirdiği iddiasıyla yargılanan ve SEGBİS ile duruşmaya katılan Abdullah K. de, “Benim hiç suçum, günahım yok. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Bize iftira atılıyor. Beraatımı istiyorum.” diye konuştu. 
'Suçun işlenmesine yardım etmek' suçlarından yargılanan Osman K, ''Benim söz konusu suçla hiçbir alakam yoktur" diye kendini savundu. Necmi Y. de ''Olay yerinde değildim. Olayla uzaktan yakından alakam yok.'' dedi. 

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI 

Mahkeme heyeti tutuklu Abdurrahman K'ye,  'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı müebbet hapse çevirdi. Diğer sanıklar Abdullah K, Osman K. ve İrfan K. de önce 18'er yıl hapis cezası aldı. Cezaları iyi hal indirimi uygulanarak 15'er yıla indirildi. Necmi Y. ise beraat etti. 

AVUKAT EŞİNDEN KARARA TEPKİ 

Öldürülen Belediye Başkanı İhsan Öztoklu'nun avukat eşi Hanife Öztoklu, duruşma çıkışında gazetecilere, karara itiraz edip, istinaf mahkemesine taşıyacaklarını belirterek, “Cezalar yeterli değil. Sanıklara indirim uygulandı. Karara itiraz edip istinaf mahkemesine taşıyacağız.” dedi. 

Ailenin avukat Murat Çiçek de, ''Bir belediye başkanı öldürülmüş, iyi halden indirim aldılar. Bunlar neyin iyi halini aldılar, anlamış değilim? Karardan memnun değiliz. Gerekli yerlere başvurularımızı yapacağız'' dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.