Yağmurla serinleyen Konya'da önümüzdeki günlerde hava hasıl olacak? İlçe ilçe 5 günlük tahmin

Günlerdir aşırı sıcak havanın etkili olduğu Konya, hafta sonuna yağmur ve rüzgarla girdi. Meteorolojinin tahminine göre kentte gök gürültülü sağanak yağış önümüzdeki 3 gün daha devam edecek.

Yağmurla serinleyen Konya'da önümüzdeki günlerde hava hasıl olacak? İlçe ilçe 5 günlük tahmin

Temmuz ayının ikinci yarısından itibaren sıcak havanın etsini daha da artırdığı Konya, hafta sonuna yer yer sağanak yağışla girdi. Kapalı hava ile birlikte şiddetli rüzgar da kendini gösterdi. 

Vatandaşlar aşırı sıcaklar sonrası bir nebze de olsun serinlerken, meteoroloji gök gürültülü sağanağın önümüzdeki günlerde de etkisini göstermeye devam edeceğini duyurdu.

Tahminlere göre, Konya kent merkezi ile birlikte tüm ilçelerde gök gürültülü sağanak yağış pazar, pazartesi ve salı günleri devam edecek. Yalıhüyük, Taşkent, Seydişehir, Ilgın, Kadınhanı, Halkapınar, Hadim, Güneysınır, Doğanhisar, Çumra ve  Akşehir'de yağışların çarşamba günü de eksini sürdürmesi öngörülüyor. 

Önümüzdeki 5 günde Konya kent merkezinde gündüz hava sıcaklığının 28-30 arasında seyredeceği, bazı ilçelerde ise sıcaklığın 22 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. 

Meteorolojinin Konya'nın ilçelerindeki 5 günlük hava tahmini şu şekilde:

konyada-5-gunluk-hava-tahmini1.jpgkonyada-5-gunluk-hava-tahmini2.jpgkonyada-5-gunluk-hava-tahmini3.jpgkonyada-5-gunluk-hava-tahmini4.jpgkonyada-5-gunluk-hava-tahmini5.jpgkonyada-5-gunluk-hava-tahmini6.jpg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.