Konyalı Ravzanur'un hayali gerçekleşti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Konya'da yaşayan görme engelli imam hatip ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ravzanur Koçaker ve ailesini kabul etti.

Konyalı Ravzanur'un hayali gerçekleşti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Elleriyle okuyan, gönlüyle gören Konyalı görme engelli imam hatip ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ravzanur Koçaker, Kur'an-ı Kerim'i 12 ayda ezberleyerek gönüllerde taht kurdu. 

Karapınar'da tarımla geçimini sağlayan 3 çocuklu Mehmet ve Rabia Koçaker çiftinin kızı Ravzanur, 4 yaşından sonra tamamen görme yetisini kaybetti.

Ailesinin adeta üzerine titrediği Ravzanur, okuldaki başarısını hafızlıkla taçlandırmak için örgün eğitimle hafızlık eğitimin bir arada verildiği proje okulu Karapınar İmam Hatip Ortaokuluna kaydoldu.

Derslerindeki başarısıyla dikkati çeken Ravzanur, Braille alfabesiyle öğrendiği Kur'an-ı Kerim'i, başta annesi olmak üzere öğretmenleri ve kurstaki hocalarının desteğiyle 12 ayda ezberleyerek hayalini gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında son 3 ayını evde ders çalışarak geçiren Ravzanur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak istediğini belirtmişti. Konya'nın gururu olan Ravzanur'un bu hayali de gerçekleşti. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'u ziyaretin ardından aile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Konya'da yaşayan görme engelli imam hatip ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ravzanur Koçaker ve ailesini kabul etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.