Konyalı şehidimizin annesi: Bir oğlum daha var o da vatana feda olsun

Suriye’nin İdlib kentinde rejimin düzenlediği hava saldırısında şehit olan askerlerden Konyalı Piyade Teğmen Bayram Olgun'un annesi Döne Olgun, oğlunun çocukluktan bu yana hep şehit olma isteğinin olduğunu söyledi. Şehit annesi, “Bir oğlum daha var o da vatana feda olsun” dedi.

İdlib’de şehit düşen Piyade Teğmen Bayram Olgun, Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Tepekent Mahallesinde, geçtiğimiz Cumartesi günü, on binlerce kişinin dualarıyla son yolculuğa uğurlandı.

Oğlunun çocukluktan bu yana hep şehit olma isteğinin olduğunu belirten Piyade Teğmen Bayram Olgun'un annesi Döne Olgun, "Oğlum 5 ay önce babasını kaybetti, 2 ay önce de amcası vefat etti. İdlib'e gittikleri için amcasının cenazesine gelemedi. Çocukken hep 'ben şehit olacağım' derdi. Allah nasip etti, şehit oldu. Askerlerimize Allah güç kuvvet versin. Onlar olmazsa biz burada rahat uyuyamayız. Hainler kendi kanlarında boğulsunlar. Düğün hazırlığı yapıyordu. İdlib'deki görevinden sonra evlenmeyi düşünüyordu. Vatan sağolsun. Çocuğumla gurur duyuyorum. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz" dedi.

'CANIMI VERİRİM'

Ağabeyinin üniformasını giyen şehidin üniversite öğrencisi olan kardeşi Osman Olgun (24) da, "Ağabeyim 'Vatan için canımı veririm' derdi hep. Canını verdi. Bu şerefi bize yaşattığı için gurur duyuyorum. Canımı vermeye ben de hazırım" diye konuştu.

 

Halit Turan / Sabah 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.