Konyalı yılan dostu çoban görenleri şaşkına çeviriyor

Konya'da yaşayan Vehbi Işık adlı çoban, çevresinde yılan dostu olarak biliniyor. Doğal yaşama büyük merakı olan Işık, yakaladığı yılanları sevip onlarla ilgilendikten sonra tekrar doğaya bırakıyor.

Konya'nın Kadınhanı İlçesi Örnekköy Mahallesi'nde çobanlık yaparak yaşamını sürdüren Vehbi Işık (50), çocukluğundan bu yana vahşi hayvanlara ilgi duyuyor.

Özellikle yılanları korkmadan yakalayabilen Işık, köyde evlere yılan girdiğinde komşularının da ilk başvurduğu isim. Yakaladığı yılanlara zarar vermeyen Konyalı Çoban, onları sevip, ilgilendikten sonra tekrar doğaya bırakıyor.

Hayvanları çok sevdiğini ifade eden Vehbi Işık, "Küçük yaşlardan beri çobanlık yaptığım için onlarla iç içeyim. Doğadaki hayvanlara da merakım var. Kurt, tilki, kartal ve en çok da yılanlara ilgi duyuyorum. Özellikle yılanlara büyük ilgim var. Korkmadan yakalayabildiğim için köy halkı evine yılan girdiğinde beni çağırıyor. Yılanları yakalar ve sevip okşarım. Sonra da tekrar doğaya bırakırım. Soğuk görünürler ancak yılanlar çok güzel ve özel hayvanlar" dedi.

Yılanları yakaladığı anları videoya da kaydeden Işık, bugüne kadar kendisini hiç ısırmadıklarını sözlerine ekledi.

Haber Dairesi - Selman Selim Akyüz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.