Konyalılar, kış ortasında güneşin tadını Meram Bağları’nda çıkartıyor

Aralık ortasında yazdan kalma günler yaşayan Konyalılar, hafta sonunu Meram Bağları’nda geçirdi. Meram’da bu hafta sonu, Mevlana Haftası dolayısıyla yerli turist yoğunluğu da yaşandı.

Konyalılar, kış ortasında güneşin tadını Meram Bağları’nda çıkartıyor

Konyalıların ünlü deyişlerindendir: “Türbe önünde ev, Meram’da bağ!”

Değeri bu sözle anlatılan Konya’nın ünlü Meram Bağları, Aralık ortasında yazdan kalma günler yaşayan Konyalıların akınına uğradı.

Şehrin stresinden uzaklaşmak, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler, aileleriyle birlikte hafta sonu o ünlü Meram Bağları’ndaydı.

Kimi piknik yaptı, kimi ata bindi, kimi ATV’lerle heyecanlı anlar yaşadı, kimi de Aralık ortasında bulduğu güneşin tadını çıkardı.

Mevlana Haftası dolayısıyla kente gelen yerli turistler de Konya’nın bu eşsiz güzelliğini görme fırsatı buldu.

MERAM BAĞLARI

Anadolu’da cennetten bir köşe olan Meram Bağları, temiz havası, muhteşem suyu ve yeşiller içindeki tabiatı dolayısıyla büyük ilgi görüyor.

Şehir merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta olan Meram Bağları, Konya'yı ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda geliyor.

Evliya Çelebi, Seyahatnamesinde gezip gördüğü yerler arasında bağ ve bahçelerden söz ederken, bağlık-bahçelik bu yerlere her defasında "Bağ-ı Meram" ifadesini kullanıyor. Hatta buraların Konya'nın Meram'ı gibi olduğunu ifade ediyor.

Fotoğraflar: Burak Yiğit AKBIYIK

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.