Konyaspor gol yollarındaki sıkıntısına çözüm arıyor

Konyaspor, 22 haftası geride kalan Süper Lig'de attığı 17 golle en az gol atan takım oldu.

Konyaspor gol yollarındaki sıkıntısına çözüm arıyor

Süper Lig’de Konyaspor, 22 hafta sonunda topladığı 20 puanla düşme hattının hemen üzerinde 15. sırada yer alıyor. Yeşil-beyazlılarda bu sezon en büyük sıkıntı ise gol yollarında istikrasızlık olarak göze çarpıyor. Konya ekibi, geride kalan 22 haftada sadece 17 golle bu alanda lig sıralamasında an alt sıradı bulunuyor.

THURAM DA ÇARE OLAMADI

Sezon başında eski golcüsü Riad Bajic'i kadrosuna katan yeşil beyazlılar, 25 yaşındaki Bosna Hersekli golcüden de istediği verimi alamadı. Bu sezon 18’i Süper Lig, 1’i de Türkiye Kupası olmak üzere 19 maçta görev alan Bosna Hersekli golcü, rakip fileleri sadece 1 kez havalandırabildi. Gol yollarındaki sıkıntıyı gidermek için devre arasında eski teknik direktör Aykut Kocaman’ın raporu doğrultusunda Brezilyalı santrfor Rogerio Thuram ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandı. Ancak 28 yaşındaki golcü oyuncu da Süper Lig’de görev aldığı 4 maçta takımına gol ya da asist katkısı sağlayamadı.

EN GOLCÜ MİYA

Yeşil-beyazlıların bu sezon en golcü futbolcusu ise sezon başında takıma dahil edilen Ugandalı oyuncu Farouk Miya oldu. Miya, bu sezon 19'u lig, 1'i kupa olmak üzere 20 maçta forma giyerken 5 gol atıp, 1 de asist yaptı. 8 farklı oyuncusundan gol katkısı alan Konyaspor’da gol dağılımı ise şöyle: “Miya 5, Milosevic 3, Ömer Ali Şahiner 2, Jevtovic 2, Shengelia 1, Erdon Daci 1, Jens Jonsson 1, Bajic 1.”

Konyaspor'un 1 golünü de Fenerbahçe karşılaşmasında Serdar Aziz kendi kalesine attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.