Koronavirüs karantinalarındaki başarıda milli yazılım Pardus’un büyük katkısı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında yurt dışından getirilen vatandaşlarımızın karantina süreci büyük önem taşıyor. Karantina bölgelerindeki görevlendirmeler Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde milli yazılım Pardus ile yapılıyor. Sistem sayesinde bütün kurumlar kriz merkezinin planlamalarına göre hareket ediyor.

TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı), Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri kapsıyor. Entegre planlama yaklaşımı ve modüler yapısıyla afet sırasındaki operasyon risklerini en aza indiren bir sistem.

AFAD koordinasyonunda birlikte çalışabilirliğin ön planda olduğu TAMP ile eşgüdüm halinde çalışan ana çözüm ortakları merkezde; İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Türk Kızılayı… İllerde ise İl Afet Müdahale Planı kapsamında Valilik İl Afet ve Acil durum Müdürlükleri koordinasyonunda aynı kurumların taşra teşkilatları.

KORONAVİRÜS KARANTİNALARINDAKİ BAŞARIDA PARDUS KATKISI

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında yurt dışından getirilen vatandaşlarımızın karantina süreci büyük önem taşıyor. Karantina bölgelerindeki görevlendirmeler de Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde milli yazılım Pardus ile yapılıyor. Sistem sayesinde bütün kurumlar kriz merkezinin planlamalarına göre hareket ediyor.

Sisteme adapte edilen kurumlar, karantina altındakilerin günlük ihtiyaçlarının karşılanmasından sağlık kontrollerine, hastaneye ya da illerine nakilden güvenliklerinin sağlanmasına kadar bütün organizasyonları bu sayede sorunsuz sağlıyor.

Konya’da da aynı sistem kullanılıyor ve AFAD koordinesindeki Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde yurtlarda ya da başta alanlarda karantina altında tutulanların süreci sorunsuz geçirmeleri sağlanıyor.

AFAD, organizasyon içindeki Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve KYK İl Müdürlüğü görevlilerine birlikte yürütülen başarılı çalışmadan dolayı teşekkür etti.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.