KTO-Karatay, tıp alanında önemli çalışmalara ev sahipliği yapacak

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde, Konya’nın ve ülkenin dört bir yanındaki araştırmacıların yararlanabileceği, tıp alanındaki gelişmelere öncü olacak Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) destekli KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Merkez Araştırma Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi.

KTO-Karatay, tıp alanında önemli çalışmalara ev sahipliği yapacak

KTO Karatay Üniversitesi’nin MEVKA 2018 Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandığı “KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Merkez Araştırma Laboratuvarı Projesi” kapsamında kurulan laboratuvar törenle açıldı.

Törene, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicana Hastanesi Genel Müdürü Fulya Erdemil, protokol üyeleri, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Merkez Araştırma Laboratuvarı Tüm Araştırmacıların Hizmetinde Olacak”

KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Mütevelli Heyet Üyelerine desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak, laboratuvarların öğrencilerin, akademisyenlerin ve sağlık sektöründeki tüm araştırmacıların kullanımına açık olacağını söyledi.

“Türkiye’nin En Yüksek Araştırma Bütçesine Sahip Üniversitelerinin Başında Gelmektedir”

Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk ise “Üniversitemiz araştırma faaliyetlerine oldukça önem vermekte, Türkiye’nin en yüksek araştırma bütçesine sahip üniversitelerinin başında gelmektedir. Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019 Raporu’na göre üniversitemiz sahip olduğu toplam 42,8 milyon TL araştırma bütçesi ile 68 vakıf üniversitesi içerisinde 8. sırada yer almaktadır” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Merkez Araştırma Laboratuvarı’nın temel amaçları arasında; Konya ve ülkemizde yeni kurulan ve gelişmekte olan üniversitelere nitelikli eleman yetiştirebilmek, araştırma kültürünü yaygınlaştırmak ve üniversite-özel sektör iş birliği açısından somut projelerin geliştirilebileceği platformlar oluşturmak yer aldığını ifade eden başkan Öztürk, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz, KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Merkez Araştırma Laboratuvarı ile hastalıkların araştırılması ve tedavisine yönelik çalışmaların yapılması ve bu sayede insanımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

KTO Karataylı 85 doktor adayı beyaz önlük coşkusu yaşadı

Tıp Fakültesi Merkez Araştırma Laboratuvarı açılışının ardından KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen “Beyaz Önlük Giyme Töreni”ne geçen protokol, akademisyenlere, öğrenci ve velilere hitap etti.

İlk olarak KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neyhan Ergene tıp eğitiminin tarihsel sürecine değinerek “Hekimlik tarih içinde gelişerek, usta çırak ilişkisi içinden çıkarak eğitim kurumlarına önce medreselere, günümüzde ise modern üniversitelere taşınmıştır. Bizim de üniversitemizin temeli olan Karatay Medresesi’nde yetişen hekimlerimiz de yüzyıllar boyu hastalara şifa dağıtmıştır“dedi. Tıp Fakültesinde eğitim görmeye ve hekim adayı olmaya hak kazanan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicana Hastanesi Başhekimi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Umut Gönülalan ise Tıp Fakültesi öğrencilerini ve onları yetiştiren aileleri ve öğretmenlerini tebrik ederek usta ve çırak eğitiminin bir kez daha önemine değindi. “İyi hekim olmak için, öncelikle iyi insan olmak gerekir” cümleleriyle öğrencilere öncelikle iyi insan olmayı tavsiye etti. 

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca da zorlu bir süreçten geçerek Tıp Fakültesi kazanan öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik etti. Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç da hekimliğin zorlu bir meslek olduğuna değinerek, bu konuda gerek öğrencilere gerekse de eğitimcilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ise kendisinin de tabip olduğunu belirterek KTO Karatay Üniversitesinde nitelikli bir akademik kadronun olduğunun altını çizdi. Vatan sevgisinin önemine vurgu yapan Karabulut, “iyi bir insan olduktan sonra doktor olun” dedi.

“Engin Bir Üniversite Kültürüne ve Entelektüel Birikime Sahip Olmaya Çalışınız”

Protokol konuşmaları, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’nin konuşmaları ile son buldu. Konuşmalarında öğrencilerin eğitim alacakları tıp laboratuvarlarına değinen Sade, öğrencilere seslenerek “Ülkemizi çok ilerilere götürecek bir gayretle, yeni bir medeniyet inşası idealiniz olsun. Derslerle birlikte üniversite seçmeli derslerinden de yararlanarak engin bir üniversite kültürüne ve entelektüel birikime sahip olmaya çalışınız. Öğrenci toplulukları faaliyetleri ile sosyalleşme ve özgüveni geliştirme yönünde ilerleyiniz “diyerek sözlerine son verdi. 

Protokol konuşmalarının ardından Türk tasavvuf müziği dinletisi gerçekleştirildi ve hemen akabinde 2019-2020 akademik yılında KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan öğrencilerin beyaz önlüklerini, protokol üyeleri ve akademisyenlerin elinden giymesi ile açılış programı sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.