KTÜN’de 'Girişimcilik Zirvesi ’19' gerçekleşti

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislikte Gelişim Topluluğunca (MÜGET) düzenlenen Girişimcilik Zirvesi ’19, “Geleceği Bugünden Tasarla” temasıyla gerçekleştirildi.

KTÜN’de 'Girişimcilik Zirvesi ’19' gerçekleşti

Farklı kurum ve kuruluşların katkısıyla Halil Cin Konferans Salonunda yapılan zirveye Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, InnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, TR Motor Güç Sistemleri CEO’su Osman Dur, sektör temsilcileri, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“GİRİŞİMCİLİK EKONOMİK BÜYÜMENİN EN ÖNEMLİ BİLEŞENİDİR”

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, Konya Teknik Üniversitesi olarak bilim, teknoloji ve öğretim alanında önemli bir rol üstlenmekte olduklarını söyledi. Bu anlamda, alanında uzman akademik kadro, nitelikli lisans ve lisansüstü mezunlarıyla Türkiye’nin kalkınmasını destekleyecek alt yapıyı bünyelerinde bulundurduklarını ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “Üniversitemizin potansiyelinin farkında olarak girişimciliği de oldukça önemsiyoruz. Günümüzde girişimcilik stratejik bir hareket olarak görülmektedir. Üniversiteler artık köklü değişime uğrayıp, bilim temelli, tek disiplinli kurumlar olmaktan çıkıp, global bilgi merkezi olma yolunda ilerlemekte, hatta yarattıkları bilginin kullanımı ve ticari etkinlik haline getirilmesi için stratejik hamleler yapmaktadır. Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi aynı zamanda ekonomik büyümenin en önemli bileşenidir. Bir ülkede rekabet ve özel girişimcilik gelişirse o ülkede ekonomik refah da o kadar gelişir ve yükselir” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Öğrencileri, girişimcilik üzerine düzenledikleri zirveden dolayı takdir ettiğini belirten Prof. Dr. Özçelik, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizin akademik faaliyetlerinin yanı sıra her fırsatta staj yapmalarını ve sektörle iç içe olmalarını öneriyorum. Etkinliğin ana temasını oluşturan ‘Geleceğini Bugünden Tasarla’ ifadesinden de hareketle öğrencilerimizin geleceğini inşa ederken öğrencilerimizi hayata en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Üniversite olarak üniversite-sanayi iş birliğine yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunmaktayız. Bu amaçla Konya’daki birçok sanayi kuruluşuna iş birliği ziyaretlerinde bulunduk. Ayrıca ülkemizin stratejik ve ileri teknolojiye sahip kuruluşları ile (ASELSAN, TAI, TEI, Havelsan, Roketsan gibi) iş birliği halindeyiz. Bu kuruluşlarla protokoller imzalıyor ve projeler yapıyoruz. Bu kapsamda ASELSAN, TAI ve STM şirketleriyle yaptığımız ikili iş birliği protokollerinden sonra Savunma Sanayii Başkanlığımızla SAYP anlaşmasını imzaladık. Bu protokol vasıtasıyla savunma sanayiine yönelik lisansüstü tezler yaptırma imkanına kavuşmuş olduk ve ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunacağımızı ümit etmekteyiz. Yine Konya Teknik Üniversitesi olarak, savunma sanayine yönelik üniversite-sanayi iş birliği ile eş zamanlı programlar yürüterek Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyonda öncü üniversite olma yolunda sadece Türkiye’de değil, dünyada da marka üniversite olma hedefiyle çalışmalar yürütmekteyiz.”

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye coğrafyasında bağımsız ve hür şekilde yaşamanın, ekonomik anlamda güç ve kabiliyeti geliştirmekten geçtiğini söyledi. Milli, yerli ve katma değeri yüksek teknolojilerin geliştirilmesi gerektiğini anlatan Kütükcü, girişimcilere risk alabilmeyi, istikrarlı, azimli ve iş fikirlerinin peşinde olmasını diledi.

InnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, öğrencilerin birer girişimci adayı olarak yetiştirilmesinin önemini dile getirdi. “Silikon Vadisi” örneğinden bahseden Botsalı, Türkiye olarak nitelikli, ülke ekonomisine katkı sağlayacak üretimler gerçekleştirmek için çalışmalar yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Dekan Prof. Dr. Ferruh Yıldız, MÜGET’in geleneksel hale getirdiği ve önceki yıllarda savunma sanayine ilişkin programların ardından, bu yıl ki temanın girişimcilik üzerine düzenlendiğini ifade etti. Yıldız, zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından, protokol üyelerine Konya’nın tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan tablo takdim edildi. Zirvenin 1. oturumunda, TR Motor CEO’su Osman Dur, Massan Dış Ticaret Kurucuları İbrahim Çevikoğlu ve Muhammed Gürkan ve Thread İn Motion Kurucusu Sait Yılmaz sunum gerçekleştirdi.

Zirvede, 2. oturum kapsamında, TRTEST Genel Müdürü Bilal Aktaş ve Safa Merve Kurucu/CEO’su Mehmet Metin Okur, 3. oturumda ise HBStrateji Kurucusu/FNSS Başkan Danışmanı Haluk Bulucu ile Dünyanın En İyi Taksicisi İhsan Aknur sunum yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.