Konya Büyükşehir'in 'Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Türk Müziği Beste Yarışması' sonuçlandı! İşte kazananlar

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yarışmaya birbirinden güzel eserlerle katılan herkese teşekkür ederek, kazanan eser sahiplerini tebrik etti.

Konya Büyükşehir'in 'Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Türk Müziği Beste Yarışması' sonuçlandı! İşte kazananlar

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Türk Müziği Beste Yarışması sonuçlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yarışmaya birbirinden güzel eserlerle katılan herkese teşekkür ederek, kazanan eser sahiplerini tebrik etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Türk Müziği Beste Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İstiklal Şairi Mehmet Âkif Ersoy’u düzenledikleri yarışmada bir kez daha yâd ettiklerini söyledi. Başkan Altay, “Milli Mücadelemizin manevi kahramanlarından olan Mehmet Âkif, yeni nesiller için örnek alınacak bir şahsiyettir. Belediye olarak hem Âkif’i anmak hem eserlerinin yaşatılmasına katkı sağlamak hem de musikimize yeni eserler kazandırmak için beste yarışması düzenledik. Yarışmamıza birbirinden güzel eserler katıldı. Katılan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Kazanan eser sahiplerini de tebrik ediyorum.” dedi.

YARIŞMANIN KAZANANLARI

Yarışmada eserler; müzikalite, prozodi, form/biçim, güfte ve münhasırlık baremleri üzerinden incelenerek değerlendirildi. Jürinin değerlendirmesi sonucu Salih Berkmen birinci, Yusuf Yılmaz ikinci ve Ahmet Safa Mızrak üçüncü oldu. Mansiyon kazanan eser sahipleri ile detaylara https://besteyarismasi.konya.bel.tr/istiklal/ adresinden ulaşılabiliyor.

beste-yarismasi-kazananlar.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.