Konyalı Tarihçi'den yapımcılara açık çağrı: Hiçbir telif istemeden kullanıma sunarız

Yazarlar Birliği'nin söyleşisinde Seyyid Harun Veli'yi anlatan Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, adeta bir senaryo niteliği taşıyan 'Seyyid' adlı romanını film, dizi ya da belgesel yapımcılarına hiçbir telif istemeden gönül rahatlığıyla verebileceğini belirtti.

Konyalı Tarihçi'den yapımcılara açık çağrı: Hiçbir telif istemeden kullanıma sunarız

Konyalı Tarihçi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin düzenlediği söyleşide tarih ve edebiyat meraklılarıyla bir araya geldi. 

Meram Belediyesi Tantavi Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte 'Edebi ve Tarihi Açıdan Seyyid Harun Veli'yi anlatan Muşmal, bir soru üzerine tarihi olaylar ya da şahsiyetlerle ilgili dizi, film ya da belgesel yapımlarının önemini dikkat çekti. 

Bazı kimselerin "Tarih popüler hale getirildiğinde tarih olmaktan çıkar" görüşüne katılmadığını ifade eden Muşmal, özellikle TRT'nin yapımlarını yakından takip ettiğini, tarihi olay ve şahsiyetlerle ilgili yapımların gençlerin üzerindeki etkisini bir akademisyen olarak bizzat gördüğünü belirtti. Muşmal "Konya ve Karaman'ımızın değerleriyle ilgili film, belgesel ya da bir çizgi film yapılmasını çok isterim. Bunun toplum üzerinde çok etkili olacağı kanaatindeyim. Aslında 'Seyyid' adlı romanımızı kaleme alırken bu düşünceyle yazmıştım. Tarihsel ve kültürel değerlerimizle ilgili biz bilimsel bir makale hazırladığımızda bunu erbabı mutlaka okuyacaktır. Ancak bir roman, dizi ya da film olduğunda bu değerlerimizi çok daha geniş kitlelere ulaştırabiliriz" dedi. 

Seyyid Harun Veli Hazretleriyle ilgili Seydişehir Belediyesi'nin bazı projeler geliştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Muşmal, bu konudaki gayretleri artırarak çok daha etkili ve güzel projelerin ortaya konulabileceğini kaydetti.

"HİÇBİR TELİF İSTEMEDEN KULLANIMINA İZİN VEREBİLİRİZ''

Romanını göstererek "Seyyid Harun Veli Hazretleri ile ilgili elimizde hazır bir senaryo var." diyen Muşmal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Biz bu eserimizi zaten bir senaryo gibi yazdık. Bugün sadece bu romandan hareketle Seyyid Harun Veli Hazretlerinin bir dizisi ya da hayatını anlatan bir film çok rahat hazırlanabilir. Ben de gönül rahatlığıyla hiçbir telif istemeden bu senaryoyu yapımcılara verebilirim. Önemli olan güzel bir yapıtın ortaya çıkmasıdır. Bundan çok mutlu olurum" 

Hüseyin Muşmal, söyleşinin sonunda romanını tarih ve edebiyat meraklıları için imzaladı.

konyali-tarihciden-yapimcilara-acik-cagri-hicbir-telif-istemeden-kullanima-sunariz-1.jpg

konyali-tarihciden-yapimcilara-acik-cagri-hicbir-telif-istemeden-kullanima-sunariz-2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.