Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması şampiyonu Müslüme-Ali Yaman İlkokulu oldu

5. Ulusal İlkokullararası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması Türkiye Finali'nde şampiyonluğa Sınıf Öğretmeni Şehriban Altaş yönetimindeki Müslime-Ali Yaman İlköğretim Okulu tiyatro grubu ulaştı.

Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması şampiyonu Müslüme-Ali Yaman İlkokulu oldu

Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamında düzenlenen 5. Ulusal İlkokullararası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması Türkiye Finali'nde 7 bölgeden 7 okul birincilik için yarıştı.

Akşehir Kültür Merkezi'nde Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kovid-19 salgını nedeniyle yayınladığı genelge kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Türkiye finalinde jüri üyeleri bölge birincilerinin videolarını izleyerek değerlendirme yaptı.

Yarışmada jüri üyeliklerini, SÜNHAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kadir Öztaş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ayva, Konya Şehir Tiyatrosu'ndan Berfu Kılınç Çiftçi, Ufuk Şen ve Fatih Çiftçi yaptı.

nasreddin-hoca-fikra-canlandirma-yarismasi-sampiyonu-muslume-ali-yaman-ilkokulu-oldu-3.jpg

Yarışmaya katılan ve bölge birincisi olan illerdeki ilkokullara da canlı olarak bağlantı yapılarak yarışma hakkında düşünceleri soruldu.

Yarışmada, birinciliği "Şimal" rumuzuyla yarışmaya katılan Karatay Müslüme-Ali Yaman ilkokulu kazandı. İkinciliği Aydın'dan "Cesur Yürekler" rumuzuyla katılan ilkokul kazanırken, üçüncülüğü ise Bingöl'den "Küçük Oyuncular" rumuzuyla katılan ilkokul elde etti.

nasreddin-hoca-fikra-canlandirma-yarismasi-sampiyonu-muslume-ali-yaman-ilkokulu-oldu-2.jpg

Çanakkale'den "İlahi Hoca Efendi" rumuzuyla katılan ilkokul Tarık Buğra Özel Ödülü'nü, Düzce'den "Grup ŞMK" rumuzuyla katılan ilkokul Nimetullah Nahcivani Özel Ödülü'nü, Ordu'dan "Yağmur'un Çocukları" rumuzuyla katılan ilkokul Seyyid Mahmud Hayrani Özel Ödülü'nü, Mardin'den "Beyaz Güller" rumuzuyla katılan ilkokul ise Hacı İbrahim Veli Sultan Özel Ödülü'nü kazandı.

nasreddin-hoca-fikra-canlandirma-yarismasi-sampiyonu-muslume-ali-yaman-ilkokulu-oldu-5.jpg

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

Yarışmada şampiyonluğa ulaşan Karatay Müslüme-Ali Yaman ilkokulu tiyatro grubunu yöneten Sınıf Öğretmeni Şehriban Altaş ve Sınıf Öğretmeni Murat Altaş ile öğrenciler sonuçların açıklanmasıyla birlikte büyük sevinç yaşadı. "Bizlere değerlerimizi yaşatma ve onlarla nefes alma fırsatı sunan herkese çok teşekkür ediyorum" diyen Sınıf Öğretmeni Şehriban Altaş, organizasyona 7 bölge ve 81 ilden katılarak destek veren tüm okulları kutladı. Altaş "Bu başarı sadece bizlerin değil, topyekun tüm Türkiye'nin başarısıdır. Nasreddin Hocamız sadece bir bölgenin banisi değil, hepimizin ortak değeri ve banisidir. Başta kendi öğrencilerimiz olmak üzere yarışmaya katılan tüm okullarımızı, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum" diye konuştu. 

nasreddin-hoca-fikra-canlandirma-yarismasi-sampiyonu-muslume-ali-yaman-ilkokulu-oldu-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.