Kulu’da pazar esnafının 'gün değişikliği' boykotu

Konya’nın Kulu ilçesinde yıllardır Cuma günü açılan halk pazarının, Cumartesi günü kurulma kararı, pazar esnafı tarafından protesto edildi. Esnaflar, bugün ilçede pazara çıkmadı. Kaymakamlık ve ilçe belediyesi ise sosyal medya hesaplarından aynı metni içeren ilginç bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar…

Kulu’da pazar esnafının 'gün değişikliği' boykotu

Konya’nın Kulu ilçesindeki halk pazarı, uzun yıllardır Cuma günleri kuruluyordu.

Kaymakamlık ve İlçe Belediyesinin kararıyla 21 Kasım’da duyuru yapıldı ve pazarın bundan böyle Cuma değil, Cumartesi günleri kurulacağı belirtildi.

Ancak esnaflar bu karara tepki gösterdi. Aradan geçen sürede Cumartesi kararında bir değişiklik olmayınca, Kulu Halk Pazarı esnafı bugün tezgah açmadı.

Esnaflar boykotlarına gerekçe olarak gün değişikliği nedeniyle satış yapamamalarını gösterdi.

- KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE AYNI METNİ PAYLAŞTI

Esnafların gün değişikliği kararını boykot ettiğini öğrenen Kulu Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesinin sosyal medya hesabından aynı içeriğe sahip ilginç bir metin paylaşıldı. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Bugün kurulması gereken halk pazarımız bir grup pazar esnafı tarafından boykot edilmiştir. Tezgah açmak istemeyen esnafımızın bu tabii hakkıdır. Ancak; bu grup büyük ihtimalle tezgahını açmak isteyen, ekmeğinin derdinde olan diğer esnafı da tehdit ederek tezgahlarını açtırmamışlardır.

Dürüst pazarcı esnafımıza çağrımızdır.

Kimsenin tehditlerine boyun eğmeden tezgahlarınızı açın; sizi tehdit edeni veya edenleri polise ve Cumhuriyet Savcılığına bildirin. Biz Kulu Kaymakamlığı ve Kulu Belediyesi olarak ilçemizde huzursuzluk istemiyoruz ve buna da müsaade etmeyiz. Kimse kimsenin ekmeğine de engel olmaya kalkışmasın. Dışarıdan gelerek ilçemizde huzursuzluk çıkartanlara da asla fırsat vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. "

Ortak açıklamadaki, “Ancak; bu grup büyük ihtimalle tezgahını açmak isteyen, ekmeğinin derdinde olan diğer esnafı da tehdit ederek tezgahlarını açtırmamışlardır.” ve “Kimsenin tehditlerine boyun eğmeden tezgahlarınızı açın” cümleleri dikkat çekti.

Bu cümleler dikkatini çeken bazı vatandaşlar, paylaşımın altındaki yorumlarında tepkilerini dile getirdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.