Kural ihlaliyle vaka sayısı artınca Validen uyarı üstüne uyarı geliyor

Ramazan Bayramı'ndan bu yana 4 binanın koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından karantinaya alındığı Karaman’da halka uyarı üstüne uyarı yapılıyor. Vali Fahri Meral, son bir haftadır maske kullanılmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle vaka sayısında arzu edilmeyen artışlar meydana geldiğini kaydetti.

Kural ihlaliyle vaka sayısı artınca Validen uyarı üstüne uyarı geliyor

Vali Meral, Karaman'ın bir bütün olarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelenin ilk aşamasında her yönden başarılı sonuçların elde ettiğini belirtti.

Ancak, son bir haftadır maske kullanılmaması ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması nedeniyle vaka sayısında arzu edilmeyen artışlar meydana geldiğini ifade eden Meral, şunları kaydetti:

"Bu nedenle pandemi sürecinde Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda toplu etkinliklerin yapılmaması ve belirlenen kurallara uyulması önem arz etmektedir. Salgınla mücadelede asla rehavete kapılmamak gerekir. 'Kontrollü Sosyal Hayat' sürecinde de bütün Karaman olarak çok daha duyarlı ve tedbirli olunması lazım. Yeni dönem, en az önceki dönem kadar önemli. Yeni dönemde de dikkatli davranmaya, alınan tedbirlere uymaya devam etmemiz gerekiyor. Salgınla mücadele asla rehavete kapılmayı, tedbirleri bırakmayı kabul etmiyor. Tam tersine şimdi bütün Karaman olarak çok daha duyarlı ve tedbirli olmalıyız. Maske kullanımı, sosyal mesafe, el temizliği. Bu üç kural kontrollü sosyal hayatın vazgeçilmez tedbirleridir. Bu kapsamda faaliyete başlayan bütün iş yerlerine de büyük sorumluluk düşüyor. Her bir iş yeri, kendisine tebliğ edilen kuralları eksiksiz olarak uygulamalıdır."

Kentte Ramazan Bayramı'ndan bu yana 4 bina, koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından karantinaya alınmış durumda. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.