Lastikçilerde 'kış lastiği' yoğunluğu

Türkiye genelinde kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başlıyor. Konya'da sürücüler uygulama öncesi lastikçilerin yolunu tuttu.

Lastikçilerde 'kış lastiği' yoğunluğu

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başlıyor. Araçlarının lastiklerini kış lastikleri ile değişmek için son günleri bekleyenler ve zorunluluğun normal binek otomobiller için de geçerli olduğunu düşünenler yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Konya'da lastik satışı ve değişimini yapan Osman Doğan “Kış lastiğinin önemi havanın 10 ile 7 derecenin altına düştüğü zamanlarda ortaya çıkıyor. Müşterilerimizin güvenliği için bu lastiklerin kullanımı gerekli... Kış lastiği aracın sadece karda gitmesini sağlamıyor. Hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü anda lastiğin silikası yoğun olduğu için yol tutuşu artıyor. Müşterilerimize o yüzden kış lastiğini almalarını üzerine basarak tavsiye ediyorum” dedi.

Can ve mal güvenliği için kış lastiğinin büyük önem taşıdığını ifade eden Doğan “Kış lastiğinin seçimini yaparken müşterilerimize vakumu fazla ve yumuşak olanları tercih etmelerini öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.