Lise öğrencisi kredi kartı dolandırıcılığı iddiasıyla tutuklandı! Bilgisayarından çıkanlar şaşırttı

Muğla’nın Datça ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarının internet sayfalarını kopyalayıp, kredi kartı dolandırıcılığı yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 18 yaşındaki lise öğrencisi, tutuklandı.

Lise öğrencisi kredi kartı dolandırıcılığı iddiasıyla tutuklandı! Bilgisayarından çıkanlar şaşırttı

Datça'da, aynı telefon numarası üzerinden yüzlerce değişik şahıs adına kargo paketlerinin gönderilmesinden şüphelenilmesi üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Polis, söz konusu telefonun sahibi olan Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Lisesi Bilgisayar Bölümü Üçüncü Sınıf Öğrencisi M.E.Y.'yi takibe aldı.

Takibin ardından M.E.Y'nin evine operasyon düzenlendi.

Evde yapılan aramada, şüphelinin bilgisayar ve cep telefonuna el konuldu. Bilgisayar ve cep telefonunda yapılan incelemelerde, polisi bile şaşkına uğratan bilgilere ulaşıldı.  

Şüphelinin bilgisayar ve cep telefonunda 25 bin kişinin kredi kartı ve kimlik bilgileri ile 10 milyon kişinin MERNİS bilgileri ele geçti.

Şüphelinin e-devlet başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile bazı bankaların internet sayfalarını birebir kopyaladığı öne sürülürken, sahte internet sayfaları üzerinde; 'tıklayın, banka komisyonlarınızı geri alın', "'indirimli krediden faydalanın', 'Araba çekilişine katılmak için tıklayın', 'kredi masraflarınızı geri alın' şeklinde uyarıları tıklayan kişilerin kredi kartı ve kimlik bilgilerinin ele geçirildiği belirlendi.

Ülke genelinde büyük bir dolandırıcılık olayının, Datça ayağını oluşturduğundan şüphelenilen M.E.Y, gözaltına alındı. M.E.Y. polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.