Mahallede karantina bitti, polis kurdele keserek açılış yaptı

Antalya'da koronavirüs tedbirleri çerçevesinde bir mahallede başlatılan 21 günlük karantina bitti. Polis, ‘siz kapattınız siz açın’ diyen vatandaşın istediğini geri çevirmedi.

Mahallede karantina bitti, polis kurdele keserek açılış yaptı

Antalya'nın Serik ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında bir mahallede başlatılan 21 günlük karantina uygulaması sona erdi.

Yaklaşık 2 bin kişinin kaldığı 15 sokakta uygulanan karantina süresinin sona ermesiyle vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

Koronavirüs testi pozitif çıkan 12 kişi ile onlarla yakın temasta bulunanların yaşadığı Merkez mahallesinde, 22 Mayıs itibariyle 15 sokakta, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla başlatılan karantina uygulaması 11 Haziran Perşembe günü saat 00.00 itibariyle sona erdi.

Antalya ve ilçelerinden çok sayıda polisin de görev aldığı karantina bölgesinde Vefa Sosyal Destek grupları ile belediye ekipleri vatandaşların isteklerin yerine getirdi.

Vatandaşlar, 21 günlük karantina sürecinin demir bariyerlerin kaldırılmasıyla sona ermesinin ardından büyük sevinç yaşadı.

"SİZ KAPATTINIZ SİZ AÇIN"

Apartman sakinlerinden Emrah Yıldırım, yaklaşık 4 senedir mahallede oturduğunu belirterek, "Yaklaşık 12 yıldır turizmde çalışıyorum. Konya'dan buraya yerleştim. Normalde babam buradaydı benim. Babam 'beni Konya'ya bırak' dedi. Bıraktım geldim ondan sonra bizi karantinaya aldılar. Karantina ilk başlarda çok sıkıcı geldi. Ondan sonra eve alışmaya başladık. Gerçekten çok güzel zaman geçirdik. Devletimiz zaten bunu bir nevi bizim için yapıyor. Gayet güzel geçti. Sonra dün son saatlerimizde komşularla birlikte toplandık buraya. Sağ olsun polis arkadaşlarımızı çağırdık. 'Siz kapattınız siz açın' dedik. Onlarla bir açılış yaptık ve karantinayı sonlandırmış olduk. Şu anda hepimiz çok mutluyuz. İnşallah böyle bir şey bir daha yaşamayız. Ülkem adına geçmiş olsun diyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.