Master Chef Konya’da Çatalhöyük vurgusu

Konya Büyükşehir Belediyesinin Mevlana Haftası münasebetiyle davet ettiği Master Chef ekibinin Konya bölümü büyük ilgi gördü. Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, “Konya Çatalhöyük ile birlikte 10 bin yıldır üreten bir şehir” sözleri dolayısıyla Başkan Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Çekimleri geçen hafta Kalehan Ecdat Parkında yapılan Master Chef’in 67. bölümü Tv8’de dün akşam yayınlandı. Ecdat Parkı Sanat Sokakta yapılan yarışmada mavi takımdan Güzide, Alican ve Rıfat, Kırmızı takımdan Ekin, Cemre ve Batuhan ile yarıştı. Yarışmada Selçuklu ve Mevlevi yemekleri yapıldı. Soğuk havada güçlükle yarışan yarışmacılar Konya’ya hayranlıklarını dile getirdiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyaspor teknik Direktörü Aykut Kocaman, Selçuklu Yemekleri Uzmanı yazar Nevin Halıcı, sanatçı Mustafa Yıldızdoğan ve Konyasporlu futbolcuların da aralarında bulunduğu 11 kişilik jüri oylarını kapalı zarfta kullandı. İstanbul’da açılan oy sandığında Kırmızı Takım Mavi Takıma 6-5 üstünlük sağladı.

- “KONYA ÇATALHÖYÜK İLE BİRLİKTE 10 BİN YILDIR ÜRETEN BİR ŞEHİR”

Programın sohbet bölümünde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tohum Bankacılığı ve tarımdan söz edildiği sırada Çatalhöyük’e özel bir parantez açtı ve “Konya Çatalhöyük ile birlikte 10 bin yıldır üreten bir şehir” dedi.

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, bu sözleri dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

Başkan Oflaz, " Dün akşam yayınlanan Master Cheff programının Konya'mızda çekilen bölümüne konuk olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay, Tohum Bankacılığı ve tarımın bahsedildiği sırada Çumramızın değeri Çatalhöyük’ün, tarımın tarihteki değerine ve oradaki tohum kalıntılarının tohum bankasına gönderilmesi konusuna vurgu yaparak insanları buraya davet etti. Kendisine, Çatalhöyük’e insanları davet ettiği ve özellikle tarımsal anlamda geçmişine vurgu yaptığı için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.