Meram Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin iftar ve sahur sofralarını şenlendiriyor

Meram Belediyesi bu Ramazan’da da yüzleri güldürmeye devam ediyor. Belediye ekipleri, Türk Kızılay Meram Şubesi iş birliği ile hazırlanan ve Meram’da yalnız yaşayan kimsesiz yaşlıların iftarlarını evlerine kadar götürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırlanan Sosyal Kartların dağıtımına da devam ettiklerini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya’nın her zaman yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini veren bir şehir olduğunu kaydetti. 

Meram Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin iftar ve sahur sofralarını şenlendiriyor

Meram Belediyesi ihtiyaç sahiplerini Ramazan’da da yalnız bırakmıyor. Belediye, virüs salgını sebebiyle biraz buruk ve mahzun başlayan Ramazan ayında Meram’da yaşayan kimsesiz, yalnız ya da kendi ihtiyaçlarını görmekte zorlanan yaşlıların iftar yemeklerini evlerine kadar götürerek onların iftar ve sahur sofralarını şenlendiriyor. Yaşlıları ziyaret edip ihtiyaçlarını da soran ekipler, yüzleri güldürüyor. Belediye ekipleri ihtiyaç sahibi ailelere yine Türk Kızılay Meram Şubesi işbirliği ile hazırlanan yardım kolileri de bırakarak onların Ramazan’ı daha rahat geçirebilmelerine destek veriyor.

BAŞKAN KAVUŞ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ VE 65 YAŞ ÜSTÜ BÜYÜKLERİ ARAYARAK RAMAZANLARINI KUTLADI 

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ta mübarek Ramazan ayının başlaması dolayısıyla belediyenin sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi aileler ile ‘Sosyal Vefa Grubunun’ hizmetlerinden yararlanan hemşehrilerini arayarak hem hatırlarını sordu hem de dualarını aldı. Aradığı ailelerin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Kavuş ayrıca ailelerin kendisinden bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Öte yandan Meram’da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü bu zorlu günlerde güldüren bir diğer uygulama da ‘Sosyal Kart’ oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram Belediyesinin, sosyal destek paketi kapsamında birlikte hazırladığı ‘Sosyal Kart’lar başvuru yapan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya devam ediyor. “Konya, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği şehirdir” diye konuşan Başkan Mustafa Kavuş, bu zorlu günlerde yapılacak yardımların diğer zamanlara göre çok daha önemli olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini belirtti. 

“BU MİLLET, DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ VERDİ”

Tüm tarih boyunca millet olarak iyi kötü her günde paylaşmanın en güzel örneklerini verdiklerini hatırlatan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Dertler, sıkıntılar paylaştıkça azalır diyerek Meram’da yaşayan tüm ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bu amaçla ihtiyaç sahibi aileleri, 65 yaş üstü vatandaşlarımızı telefonla arayarak hatırlarını sorduk. Yine 65 yaş üstü vatandaşlarımızın iftar yemeklerini ayaklarına kadar götürerek yüzlerindeki gülümsemeye vesile olduk. Sosyal Kartlarla yine onların yanında olduğumuzu yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün yardımları sadece bugüne mahsus değil. Bu zorlu günler öncesinde de binlerce aileye yardım yapan belediyemiz salgının gelmesiyle yardımlar noktasındaki hassasiyetini artırarak daha fazla insana ulaşabilmek amacıyla çalışmalarını ve yardımlarını artırdı. Ramazan hem bizim hem onlar için bereketiyle geldi. Olanaklarımız dahilinde olabildiğince fazla insana ulaşma gayretindeyiz. Bu yıl iftar yada sahur sofrasında hemşehrilerimizle buluşamayacağız belki ama yüreğimiz aklımız hep onlarla gayretlerimiz ve desteklerimiz hep onlar için olmaya devam edecek. Tüm vatandaşlarımıza da bu mübarek günlerde yakınlarını, komşularını ve ihtiyaç sahiplerini her zamankinden daha fazla koruyup gözetmelerini tavsiye ediyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.