Meram Belediyesi'nden ödüllü fotoğraf yarışması

Meram Belediyesi bu kez de ‘Meram’da Yaz’ ödüllü fotoğraf yarışması başlattı. Meram’da yaz aylarında çekilmiş fotoğrafların yarışacağı organizasyonla ilçenin güzellikleri bir kez daha gözler önüne serilecek. Düzenledikleri her bir fotoğraf yarışmasının Meram’ı yeniden keşfetmek için bir yolculuk olduğunu söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu yolculukta kendilerine yol gösterici olan tüm fotoğrafseverleri yarışmaya katılmaya davet etti. 

Meram Belediyesi'nden ödüllü fotoğraf yarışması

Meram Belediyesi, 4 mevsim 365 gün boyunca tarihi ve doğal güzellikleriyle tüm güzel ruhlara görsel bir şölen sunan Meram’ın bu güzelliklerini gözler önüne sermek amacıyla yeni bir yarışmaya imza attı. ‘Meram’da yaz’ konulu bu ödüllü fotoğraf yarışmasıyla Konya’nın incisi Meram’ın tüm güzellikleri objektiflere yansıyacak.  

MERAM’IN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ OBJEKTİFLERE YANSIYACAK 

Meram’da bulunan camii, medrese, han, hamam gibi tarihi yapıların, Meram’ın dört bir yanında bulunan doğal güzelliklerin, 80 Binde Devr-i Alem Parkı ve Millet Bahçesi gibi cazibe merkezlerinin, ilçenin ve insanlarının yaz ile başlayan çoşkusunun yansıtılmasının hedeflendiği yarışma tanıtım içinde önemli bir fırsat doğuruyor. Yarışma dijital renkli fotoğraf olmak üzere tek kategori üzerinden gerçekleştirilecek ve 2020 yılı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayacak. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada her katılımcı en fazla beş eserle yer alabilecek. Katılım sağlamak isteyenler fotoğraflarını meraminenguzelhali.meram.bel.tr internet adresi üzerinden kayıt yaparak yükleyebilecekler. Yarışmaya katılacak sayısal fotoğraflar jpg/JPEG formatında 300 dpi çözünürlükte, 12 sıkıştırma ile kaydedilecek. Yüklenecek fotoğraflarda 3 MB’tan küçük, 20 MB’tan büyük olmama şartı aranıyor. 

“YARIŞMA İLE MERAM’IN GÜZELLİKLERİNİ YENİDEN KEŞFETME İMKANI BULACAĞIZ” 

Yarışmada ödül alan eserler meraminenguzelhali.meram.bel.tr adlı web sitesinde yayınlanacak ve ‘Meram’da Yaz’ isimli fotoğraf kitapçığında yer alacak. 1 Eylül tarihinde saat 23.00’de bitecek olan yarışmanın Birincilik ödülü 4 bin TL, İkincilik ödülü, 3 bin TL, Üçüncülük ödülü 2 bin, Mansiyon ödülü (Üç adet) 500 TL ve Sergilemeye hak kazananların ödülü ise 250 TL olarak belirlendi. Tüm fotoğraf sanatçılarını ve fotoğrafseverleri yarışmaya katılmaya davet eden  Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Konya’nın dört bir yanı güzeldir  ama Meram başka güzeldir. Konya’da yaşamak güzeldir ama Meram’da yaşamak başka güzeldir. Konya’yı anlatan her bir fotoğraf özel ve güzeldir ama Meram’ı anlatan fotoğraf başka bir özeldir ve başka bir güzeldir. Biz düzenlediğimiz fotoğraf yarışmalarını, Meram’ı ve Meram’ın doğal güzelliklerini yeniden görmek ve yeniden keşfetmek için birer fırsat olarak görüyoruz. İşte bu nedenle tüm fotoğrafseverleri bu özelliği ve güzelliği bir kez daha yaşamaya davet ediyorum. Meram’ın bilinen, bilinmeyen tüm güzelliklerini sizler sayesinde bir kez daha keşfedeceğiz ve tarihe yeni notlar düşeceğiz. İşte tüm bunlar için kolları sıvayan her bir hemşehrime şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.