Meram Belediyesi zorlu kış şartlarına hazır

Meram Belediyesi, ilçede havaların soğumasıyla birlikte yaşanacak olası kar yağışları ve buzlanmaların vatandaşları olumsuz etkilememesi adına gerekli tüm tedbirleri en ince ayrıntısına kadar aldı. Meram’ın ve Konya’nın bereketli bir kış mevsimi geçirmesini temenni eden Başkan Mustafa Kavuş, hazırlıkların en kötü şartlara göre yapıldığını söyledi.

Meram Belediyesi zorlu kış şartlarına hazır

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, havaların soğumasıyla birlikte olası kar yağışları ve buzlanmanın vatandaşları olumsuz etkilememesi adına belediye olarak gereken tüm tedbirlerin en ince ayrıntısına kadar alındığını belirtti. Belediyenin tüm birimleri olarak kışa hazır olduklarını ifade eden Kavuş "Kış şartlarına göre şekillenen acil müdahale ekiplerimiz ve araç parkımızla vatandaşlarımızın sorunsuz bir kış geçirmesi adına tüm detaylar düşünülerek bir program gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı en kötü şart ve koşullara göre tamamladık. Yoğun kar yağışı ile birlikte yaşanabilecek don ve buzlanma olaylarına karşı solüsyon ve tuz stokumuzu hazırladık. 10 adet kar küreme aracı, 24 adet kepçe, 9 adet greyder ve 9 adet solisyon aracından oluşan ekipmanımızla zorlu kış şartlarına en hızlı şekilde müdahale etmeye hazırız” diye konuştu. 

“HEMŞEHRİLERİMİZ DE GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİ ALMALI!” 

Her ne şekil ve yoğunlukta olursa olsun kış ve kar yağışını bereket olarak gördüklerini ifade eden Başkan Kavuş “Önemli olan tüm zorlu şartlara karşı insanımızın da kurumlarımızın da en iyi şekilde hazırlıklı olmasıdır” diye konuştu. Meram’ın ve Konya’nın bereketli bir kış mevsimi geçirmesini temenni eden Başkan Kavuş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yağışların ardından oluşabilecek su birikintisi ve taşkınları önlemek amacıyla yaptığımız rögar bakımlarından, yoğun kar yağışına karşı ulaşımın aksaması durumunda gerçekleştirilecek operasyonların planlarına kadar herşey hazır. Ancak bugün en gelişmiş ülkelerde dahi yoğun yağışlarda sıkıntıların da yaşanıldığı düşünüldüğünde vatandaşlarımızın da hazırlıklı olmalarında yarar var. Bizim aldığımız tedbirlerin yanısıra onların da zorlu şartlara hazırlıklı olmaları kış ve yağışı rahat geçirmeleri için gereklidir. Rahat ve sorunsuz bir kış ancak herkesin üstüne düşeni yapmasıyla mümkündür.” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.