Meram'da haşereyle mücadele başladı

Meram Belediyesi, haşereyle mücadelede önemli bir yer tutan Larva mücadelesi çalışmalarına başladı.  Ekim ayı sonuna kadar devam edecek çalışma ile halkın yaz mevsimini huzur içinde geçirmesi hedefleniyor. 

Meram'da haşereyle mücadele başladı

Yeni tip Koronavirüs (KOVİD-19) salgını nedeniyle ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarını sürdüren Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, haşereyle mücadelede önemli bir yer tutan larva mücadelesi çalışmalarına da start verdi. 

HAŞEREYLE ETKİN MÜCADELENİN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada 2020 yılı haşereyle mücadele çalışmalarında önemli bir yer tutan Larva mücadelesinin başladığı belirtilerek, “Haşereye yumurtlama döneminde müdahale edebilmek için öncelikli olarak larva mücadelesi yapıyoruz. Çünkü bu mücadele, haşereyle etkin mücadelenin temelini teşkil etmektedir. Bu maksatla haşerelerin üreme alanları olan su kanalları, havuzlar, su birikintileri,  organik atıkların bulunduğu yerler, çöp konteynerleri, gübrelikler, pazar yerleri vb. alanlar ekiplerimizce ilaçlanmaktadır. Bu çalışma gayet çevreci bir çalışma olup haşerelerin uçkun dönemine geçmeden ve halkımıza rahatsızlık vermeden kaynağında üremesini engellemeye yöneliktir” denildi.  

BİYOSİDAL ÜRÜNLER KULLANILIYOR

Haşerelerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıkların geldiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda ve şartlarda dışarı çıkarmaları da önemlidir. Çöpler zamanından önce ve uygun bir şekilde çıkarılmaz ise sinek ve haşerelerin üremesine kaynaklık teşkil etmektedir. Belediye olarak haşereyle mücadele çalışmalarında spesifik olarak sadece larvaları etkileyen, hiçbir yan etkisi bulunmayan ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan Larvasit ürünler kullanılmaktadır.  Larva mücademiz belirli periyotlarla ekim ayının sonuna kadar devam edecektir. Belediyemizin bu faaliyetleri, Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul Ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğe uygun olarak ve eğitimli kişiler tarafından yapılmaktadır. Haşere ile ilgili şikâyetler Belediyemizin 444 3 042 numaralı telefonuna bildirilebilecektir. Halkımızın, özellikle çocukların hasta ve yaşlıların ilaçların olumsuz etkilerine maruz kalmamaları için ilaçlama araçlarına çok yaklaşmamaları hususunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu anlamda halkımızın rahat ve problemsiz bir dönem geçirmesi için belediyemizce gerekli çalışma yapılacaktır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.