Meram'daki tüm okullara TÜBİTAK kitaplığı

Meram Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile ilçede bulunan tüm okullara yönelik ‘Bilim Yayınları Kitaplığı’ kazandırılması amacıyla başlayan proje tamamlandı. İlçedeki tüm okullara TÜBİTAK Kitaplığı kazandırıldı. Çalışmanın pandemi şartlarına rağmen zamanında tamamlandığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Okula dönüş her zamankinden daha çoşkulu olacak. Çocuklarımız TÜBİTAK Bilim Yayınlarına artık çok daha yakın olacaklar” diye konuştu. 

Meram'daki tüm okullara TÜBİTAK kitaplığı

Geçtiğimiz Şubat ayında Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal arasında Meram’da bulunan tüm okullara TÜBİTAK Bilim Yayınları Kitaplığı kazandırılması amacıyla imzalanan protokol sonrasında kolları sıvayan Meram Belediyesi, çalışmalarını kısa süre içinde tamamladı. Meram’da bulunan  anaokulları, ilkokullar, ortaokul ve liseler dahil yaklaşık 160 okulun tamamına kendi yapımları olan kitaplıkları yerleştiren Meram Belediyesi ekipleri, Meram Gençlik Meclisi üyelerinin destekleriyle de TÜBİTAK Bilim Yayınlarını kitaplıklara koyarak öğrencilerin kullanımına hazır hale getirdiler.    

“ÜLKEMİZİN GURURU TÜBİTAK’IN YAYINLARI, ÇOCUKLARIMIZA ARTIK ÇOK DAHA YAKIN”  

Proje için düzenlenen imza töreninde dönem sonuna kadar kütüphaneleri yetiştirmeyi hedeflediklerini ve pandeminin olumsuz şartlarına rağmen bu hedefi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kütüphanelerin Meram’a kazandırılmasında katkısı olan TÜBİTAK’a ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a teşekkür etti.

Çocukların dönem sonunda bu yayınlarla buluşmalarını çok istedikleri halde yaşanan salgın sebebiyle bunun gerçekleşemediğini kaydeden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Geç olsun ama güç olmasın. Çocuklarımız sağlık içinde döndüklerinde okullarımız yeniden neşelenecek, şenlenecek. İşte o gün, belediyemizin kendi atölyelerinde yapılan bu kütüphaneler onların sevincine sevinç katacak. Bilime, yaşadıkları dünyaya, kainatın ve doğanın gizemlerine ışık tutacak bu kütüphaneler ve yayınlar, çocuklarımızın geleceklerini inşa etmemizde önemli birer tuğla olacak. Ülkemizin gururu haline gelen TÜBİTAK yayınları bu kitaplıklarla onlara artık çok yakın. Çocuklarımızın kendilerine bilimle yeniden tanışma, bilim ve teknoloji ile hemhal olma fırsatı veren bu imkanı en iyi şekilde değerlendirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlanacaklarından şüphem yok. Kütüphanelerimiz Meram’a ve öğrencilerimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.