Meram'de Yenice Parkı ve Kafe Meram hizmete sunuldu

Meram Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Yenice Parkı ve Yenice Parkı Kafe Meram hizmete başladı. Hafta sonunda yeni parkın, güneşin ve güzel havanın tadını çıkaran vatandaşların ve çocukların konuğu olan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bölgedeki önemli bir eksiği giderecek ve çevresine değer katacak parkın hizmete başlamasıyla bir hizmeti daha bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Meram'de Yenice Parkı ve Kafe Meram hizmete sunuldu

Yapımı Meram Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yenice Parkı ve Yenice Parkı içinde bulunan Kafe Meram hizmetlerine başladı. 10 bin 500 m²’lik bir alanda bulunan park içerisinde 530 m² kafe, oyun grupları, kamelyaları, kay kay pisti, yürüyüş yolu, spor aletleri, süs havuzları, dağ bisikleti parkuru ve Konya’da ilk defa uygulanan pergüle salıncağı bulunuyor. Son dönemde yapılan yatırımlar sonucunda Meram’ın en yoğun nüfus barındıran bölgelerinden biri haline gelen mahallelerin tam kesişme noktasına kurulan Yenice Parkı bu bölgelerin önemli bir ihtiyacını karşılayarak sosyal hayatına katkı sunacak. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle hafta sonu yaşanan sıcak ve güneşli havayı değerlendirmek için parka gelen vatandaşların ve parkın tadını çıkaran çocukların konuğu oldu. 

“YENİ PARKIMIZ, TÜM GÜZELLİĞİ İLE HEMŞEHRİLERİMİZİN HİZMETİNDE” 

Bir yatırımı daha bitirmiş ve Meram’ın hizmetine sunmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Mustafa Kavuş “Bir önceki dönem Meram Belediye Başkanı Sn. Fatma Toru Hanımefendi zamanında başlayan parkımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları tamamlamış bulunuyoruz. Fiili olarak açılışını gerçekleştirdik ancak resmi açılışı hava koşulları sebebiyle bahar aylarında gerçekleştireceğiz. Kafe ve restoranıyla, süs kamelyaları ve süs havuzlarıyla, kapalı ve açık oyun gruplarıyla, yürüyüş yolu ve fitnes aletleriyle, hatta ilk kez bu parkımızda göreceğiniz bank şeklinde salıncakların olduğu parkımız artık Meram’ın en güzel yerlerinden biri haline gelen bu bölgede hemşehrilerimizin hizmetinde” diye konuştu. 

“İLÇEMİZE DEĞER KATMAYA, YEŞİLİ VE SOSYAL ALANLARI ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

Park ve Kafe Meram’ın hem çevresine değer kattığını hem de bölgenin önemli bir eksikliğini tamamladığını ifade eden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Eski Yenice Mahallesi yeni adıyla Yenişehir Mahallesinde tam köşe bir noktada bulunan parkımızın, yeşili ve donatılarıyla ne kadar ilgi çekici bir sosyal alan olduğunu kış günü olmasına rağmen yaşadığı yoğunlukla gördük. Yaşanan bu yoğunluk Meram’da bu tür parklara ve sosyal alanlara hala büyük gereksinim duyulduğunun da önemli göstergelerinden biri. Bu nedenle Meram’ı daha da yeşillendirmeye, ilçemize yeni yeşil alanlar kazandırmaya, var olan yeşil alanları daha değerli bir hale getirmeye devam edeceğiz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.