Meteorolojiden Konya ve bölgesine uyarı üstüne uyarı! Yağmur, kar, tam fırtına ve soğuk…

Meteoroloji, Konya ve çevresi için uyarı üstüne uyarı yapıyor. Sıcaklıkların 10-15 derece düşeceği bölgede, kar ve fırtına bekleniyor. Fırtınanın hızının zaman zaman saatte 100 kilometreye çıkacağı tahmin ediliyor. O nedenle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Meteorolojiden Konya ve bölgesine uyarı üstüne uyarı! Yağmur, kar, tam fırtına ve soğuk…

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün tahminlerine göre; Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde, Çarşamba gününden itibaren Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

ÖNCE YAĞMUR, ARDINDAN KAR

Aynı gün bölgenin güney kesimlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağışlar, Perşembe gününden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Kar yağışının Cuma ve Cumartesi günleri de aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR 10-15 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

Bugün öğle saatlerinde 13 dereceyi gören hava sıcaklıkları, yağışlarla birlikte bölge genelinde düşüşe geçecek. Perşembe gününden itibaren bölge genelinde 10-15 derece azacak olan sıcaklıklar, önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyredecek.

TAM FIRTINA UYARISI!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde rüzgarların güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa) ve yer yer tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu nedenle oluşabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.