"Milletimiz için gurur ve iftihar vesilesidir"

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 30 Ağustos'un milletimiz için bir dönüm noktası, gurur ve iftihar vesilesi olduğunu belirtti.

"Milletimiz için gurur ve iftihar vesilesidir"

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

"Bugün aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihe altın harflerle yazdırdığı 30 Ağustos Zaferi’nin 97’inci Yıl Dönümüne ulaşmanın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

30 Ağustos milletimiz için bir dönüm noktası, gurur ve iftihar vesilesidir. Aziz milletimizin vatan ve bayrak sevgisi, Ordumuzun kahramanlığı ve cesareti ile yurdumuz düşmanlardan temizlenmekle kalmamış, tarihimizin en büyük destanlarından biri daha yazılmıştır.

Tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneği olan bu zaferde ecdadımızın canları pahasına vermiş olduğu şanlı mücadele; daha güçlü yarınlara yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir.

Türk Milleti; karşılaştığı her türlü zorluğu birlik ve beraberlik ruhuyla, inanç, azim ve kararlılıkla çözdüğünü ve çözeceğini yedi düvele ispat etmiş bir millettir. Emperyalist güçler, çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine kadar milletimizin tamamının yekvücut olduğunu 30 Ağustos Zaferinde bir kez daha görmüşlerdir. 

Anadolu toprakları, milletimizin destanlar yazdığı tarihin en çetin mücadelelerine şahitlik etmiştir. Bu kutlu topraklarda, şer odakları hiçbir zaman emellerinden vazgeçmemiş, yüzyıllardır her fırsatta değişik kılıf, yöntem ve taktiklerle çirkin emellerine ulaşmayı hedeflemişlerdir. Lakin hesapların üstünde bir hesabı olan Yüce Allah’ın bu aziz millete bahşettiği feraset ve cesaret sayesinde, hevesleri her seferinde kursaklarında kalmıştır.

Bunun son örneği, milletimizin 15 Temmuz’da dış mihrakların maşası olan içimizdeki vatan hainlerine karşı verdiği mücadeledir. Vatanımız üzerinde kirli ve karanlık hayalleri olanlar, geçmişte olduğu gibi bugün de milletimizin vatan sevgisi, imanı, kararlılığı ve kahramanlığı karşısında ezilecekler ve tarihin çöplüğünde yok olacaklardır. 

Herkes bilmelidir ki;  Büyük Türk Milleti, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkan, şehit olmayı peygamberlikten sonraki en kutsal makam saymış milyonlarca vatan evladına sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutlu zaferi bizlere armağan eden istiklal mücadelemizin kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin ve değerli Konyalı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.