Minik zabıtalar denetimde!

Meram’da minik zabıtalar, Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile birlikte denetimlere çıktı. Zabıta abileriyle kontrol gerçekleştiren öğrenciler bir taraftan hijyen, ürünlerin raf ömürleri ve son kullanma tarihlerini denetlerken, diğer taraftan da kendi sağlıklarını korumak için nelere dikkat etmeleri gerektiği noktasında bilinçlendiler.

Minik zabıtalar denetimde!

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini bu kez ilköğretim öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdi. Özel Başak Koleji öğrencileri, yeni neslin bilinçlendirilmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla Meram Belediyesince başlatılan uygulamada zabıta abileriyle birlikte market, üretim ve iş yerleri ile fırın denetimlerine katıldı.

MERAM ESNAFI MİNİK ZABITALARIN SIKI DENETİMİNDEN GEÇTİ

Öğrenciler, küçük yaşlarına rağmen raflarda bulunan gıda ürünlerinin raf ömürlerini ve son kullanma tarihlerini en ince ayrıntısına kadar denetledi. Akabinde bir pastaneye ve fırına giren ekipler  ekmeğin oluşumundan vitrine gelene kadar geçtiği evrelerde yer alan mekanın özellikle hijyen koşullarını kontrol etti. Zabıta ekipleri, en ufak bir ayrıntıyı bile gözden kaçırmayan öğrencileri, toplum sağlığının önemi açısından göstermiş oldukları bu hassasiyetten dolayı tebrik ettiler. Bir günlüğüne zabıta elbisesi ve keplerini giyerek esnaf denetimi gerçekleştiren minik zabıtalar esnaflar ve vatandaşlardan büyük takdir topladı.

“ÇOCUKLARIN HAYATA HAZIRLANMALARINA YARDIMCI OLACAK BİR UYGULAMA”

Sıkı denetim gerçekleştiren minik zabıtalar yeni şeyler öğrenmenin heyecanını yaşarken, Meram Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada ; “Belediyenin sosyal sorumluluk alanındaki önemli uygulamalarından biri olan bu çalışmada, çocuklarımız sağlıkları konusunda dikkat etmeleri gereken noktaları uygulamalı olarak görmüş oldular. Kontrollerde çocuklar marketleri ve üretim tesislerini denetlerlerken aynı zamanda ürün satın alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda da bilgilendiler.  Kendilerine rehberlik edecek bu bilgileri hayatlarının büyük kısmında kullanacaklar. Hem kendi sağlıklarını koruyacaklar hem de çevrelerine daha duyarlı birer birey olarak yetişecekler. Çalışmamız, hem öğretmenlerden, hem velilerden hem de esnafımızdan büyük takdir alıyor. Bu sebeple öğrencilerin hayata hazırlanmasında önemli bir adım olan bu tip denetimleri çocuklarımızla birlikte yapmaya devam edeceğiz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.