Moro Ribat’ı bağrına bastı

Ribat Eğitim Vakfı, sömürgeci İspanyol ve Amerikalılara karşı mücadele eden ve bugün kendi topraklarında söz sahibi olma yolunda emin adımlarla yürüyerek özerkliğini kazanan Müslüman Moro halkını yalnız bırakmıyor. Vakıf tarafından hayırseverlerin destekleri ile yetimlerin barınmalarına ve dini eğitim almalarına imkan verecek yetimhane ile öğrenciler için de kız öğrenci yurdu yaptırıldı.

Moro Ribat’ı bağrına bastı

Ribat’ın başlattığı insani yardım Moroluların yüzünü güldürdü. Başta yetimhane olmak üzere eğitim alanlarıyla barınma ihtiyaçlarını karşılayacak binalar tamamlandı. Şentürk Ailesi Yetimhanesi ve Pişkin Ailesi Kız öğrenci yurdu ismiyle açılan binalar hizmet vermeye başladı. Ribat  Eğitim Vakfı, ayrıca bölgede yaşayan ve geçimini çiftçilikten kazanan ailelere de tarım aletleri  dağıtımı gerçekleştirdi.

Muson yağmurlarının etkili olduğu bölgede yapılan araştırmaya göre 800 milyondan fazla insan temiz suya ulaşmak için ortalama 30 dakika yürümek ve uzun süre beklemek zorunda iken, kirli su ile temiz suyun karışması sonucu suyun temini konusunda da sıkıntı yaşayan Morolu Müslümanlar için su kuyuları açılarak bu problemlerine çözüm üretildi.

Ayrıca su arıtma sistemleri kurularak bölge halkının temiz suya kavuşması için kalıcı projeler gerçekleştirdi..

Moroluların bağrına bastığı Ribat Eğitim Vakfı İnsani Yardım Derneği aracılığı ile Moro’da yaşanan depremin etkili olduğu bölgelerde çadır malzemeleri ulaştıran ilk sivil toplum kuruluşu oldu. Diğer yandan nakdi yardımlar ile üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarına da katkı sunuldu.

Ribat ayrıca gerçekleştirdiği ‘’Kurban Organizasyonları’’ ile yüzlerce aileye ulaşarak, kurban hisseleri ile Moro’nun çeşitli bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere faaliyetler gerçekleştirdi.

Ribat ayrıca gıda desteğinde de bulundu.

Öte yandan Ribat Eğitim Vakfı, Türkiye’deki radyo yayıncılık ve kurulum tecrübelerini Moro’ya da ulaştırarak bölgede faaliyet gösteren misyonerlere karşı sesli medya ile halkın bilinçlenmesi ve gerçekleri öğrenmesini sağladı. Radyo çalışanları Türkiye'ye getirilerek eğitildi ve Ribat Medya Grup işbirliği ile Voice FM kuruldu. Voice FM halen Müslüman Mora halkının dikkatle dinlenen ve takip edilen en güçlü radyosu konumunda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.