Muhammet İsmail bebek, Konya’da 100 dakikalık mola ile hayata başladı

Gaziantep'te kalp damarları ters ve kalbi delik olarak dünyaya gelen Muhammet İsmail bebek, hava ambulansı ile Konya’ya getirildi. Burada ameliyata alınan bebek, 1 saat 40 dakika kalbi durdurularak yapılan ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Muhammet İsmail bebek, Konya’da 100 dakikalık mola ile hayata başladı

Hilmi ve Gamze Gilgil çiftinin cumartesi günü Gaziantep'te dünyaya gelen bebeklerinin yapılan tetkiklerde, kalbinde delik olduğu ve kalp damarlarının ters olarak dünyaya geldiği belirlendi.

AMBULANS UÇAK MUHAMMET İSMAİL İÇİN HAVALANDI

Ambulans uçak hazırlandı, vakit kaybedilmeden ambulans uçak Muhammet İsmail bebeği Konya'ya getirdi. Muhammet, 112 Acil Servisi Yenidoğan ekipleri tarafından alındı, özel bir hastaneye nakledildi.

HAYATA 100 DAKİKALIK MOLAYLA BAŞLADI

Kalp damarlarının tedavisi için 100 dakika kalbi durdurulan bebek, yapılan hayati operasyonla dünyaya "Merhaba" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Dr. Mehmet Çelik, operasyonun gayet başarılı geçtiğini söyledi.

Bebeğin hastalığının "Büyük arterlerin transpozisyonu" olduğunu ifade eden Çelik, "Hasta, doğduğu gün hastanemize geldi. Yapılan tetkiklerin ardından ameliyatını gerçekleştirdik." dedi.

Çelik, ilk operasyonla bebeğin kalbindeki deliği ameliyat ettiklerini, ardından da ters olan damarların düzeltildiğini belirtti.

Bebeğin sağlığına kavuşması için gerekli çabanın gösterildiğini aktaran Çelik, "Yapılan operasyonda Muhammet İsmail bebeğin 100 dakika kadar kalbi durduruldu ve ameliyatı gerçekleştirildi. Şu anda yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor." dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.